ABF: Lokanta Çiçekçi Değil, Kültür ve Sanat Müzesi Olsun

ABF: Lokanta Çiçekçi Değil, Kültür ve Sanat Müzesi Olsun

ABF: "Lokanta Çiçekçi Değil, Kültür ve Sanat Müzesi Olsun"Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Turan Eser, Sivas Olaylarının Yaşandığı Madımak Oteli'nde...

A+A-

ABF: "Lokanta Çiçekçi Değil, Kültür ve Sanat Müzesi Olsun"

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Turan Eser, Sivas Olaylarının Yaşandığı Madımak Oteli'nde Bulunan Lokantanın, Çiçekçi Değil, "Kültür ve Sanat Müzesi" Olması Gerektiğini Bildirdi.

Turan Eser yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in Madımak Oteli'nde bulunan lokantanın çiçekçi dükkanı olacağına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, konuya ilişkin hassasiyetlerini dile getirmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Eser, "Alevi örgütleri, şehit aileleri ve Alevi toplumu 14 yıldır, Sivas'taki Madımak Oteli'nin alt katının 'kebapçı-lokanta' olarak işletilmesinin, acılarını derinleştirdiğini, bu nedenle bu katliamla Türkiye'nin ve devletin yüzleşmesini ve halen faal olan bu kebap lokantasının derhal kapatılıp, 'Kültür ve Sanat Müzesi' olmasını talep etmiştir. Bununla ilgili olarak binlerce imza ve dilekçeler ilgili kurumlara ve hükümet yetkililerine iletilmiştir. Bu çağrı ve talebi yok sayarak hareket edilmesi doğru bir yaklaşım değildir.

Ertuğrul Günay'ın, Sivas olaylarıyla ilgili olarak, "Bu, mutlaka bir biçimde hafızalarımıza kazınması gereken bir olaydır, Onunla ilgili gereken dikkati göstereceğim" şeklindeki sözlerini hatırlatan Eser, Madımak Oteli'nin AKP Hükümeti tarafından "Kültür ve Sanat Müzesi" yapılmasının engellendiğini savundu.

Türkiye ve AKP hükümetinin uluslararası tecrübelerden faydalanması gerektiğini ifade eden Eser, Almanya'nın Solingen kasabasında 5 Türk vatandaşının kundaklama sonucu hayatını kaybettiği evin, "anıt ev" haline dönüştürüldüğünü hatırlattı. Eser, şöyle dedi:

"Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, hiçbir baskı altından kalmadan Madımak otelinin müzeye dönüştürülme talebimizi dikkate almalı ve sahiplenmelidir. Türkiye'yi bu utançla yüzleşmesini sağlamak için, Federasyonumuz ve Madımak şehitlerimizin aileleri ile birlikte, Madımak otelinin derhal müze statüsüne kavuşmasını ve bunun için gerekli yasal düzenlemelerin sağlanmasını talep ediyoruz.

Bu nedenle Sivas valisini, Turizm ve Kültür Bakanlığını, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığını tarihsel görevlerini yerine getirmeye davet ediyor ve talebimizi bu vesileyle tüm kamuoyunu bilgisine sunuyoruz."

(ANKA) - 10 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.