ABF : Menemen Cemevimiz 4. kez saldırıya uğradı

ABF : Menemen Cemevimiz 4. kez saldırıya uğradı

ABF : Menemen Cemevimiz 4. kez saldırıya uğradıALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI• Menemen Cemevimiz 4. kez saldırıya uğradı.•...

A+A-

ABF : Menemen Cemevimiz 4. kez saldırıya uğradıABF : Menemen Cemevimiz 4. kez saldırıya uğradı

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI

• Menemen Cemevimiz 4. kez saldırıya uğradı.

• Erdoğan’dan sonra Faruk Çelik’te Alevi Dedelerine kafayı taktı.

• Hangi dedenin özde dede, sözde dede olup olmadığını tahin ve tespit etmek AKP’nin ne işidir ne de üstüne vazifedir.

Bir yılı aşkın zamandır, süren Alevi Çalıştayı süreci içerisinde temel taleplerimizi Sayın Çelik’e ilettik. Ancak biz ne istediysek tam tersi oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı lagv edilsin derken; son teşkilat yasasıyla daha da güçlendirilmiş yeni bir Diyanet yaratıldı. Din Dersleri seçmeli hale getirilsin isterken; ikinci bir Din Dersi ihdas etmeye çalışıyorlar. Bu iki konu da Anayasa Paketine alınmamıştır. Diğer taleplerimiz de ne yazık ki karşılanmamıştır. Şimdi gelinen bu noktada Sayın Çelik Hükümetin yaptıklarına, samimiyetsizliğine, ciddiyetsizliğine bakmak yerine Alevi Dedeleri ve örgüt yöneticilerine laf yetiştirmeye çalışıyor. Bütün Çalıştay süreci boyunca tanık olduğumuz üzere biz Alevileri bölmeye çalışıyor.

Hangi dedemizin “özde dede mi”, yoksa “sözde dede mi” olduğunu tayin ve tespit etmek Sayın Çelik’in işi değildir. Keza; Alevi örgütleri arasında tavan-taban tartışması yaratmak, Alevi Örgütlerinin yöneticileri  ile Alevi Halkı arasındaki ilişkiyi dizayn etmeye çalışmak da işleri değildir.

27.09.2010 akşamı 19:30 sıralarında Menemen’deki Cemevimiz 4. kez saldırıya maruz kaldı, kundaklandı. Bunun araştırmasını, soruşturmasını yapsalar faillerini bulsalar daha hayırlı bir iş yapmış olacaklar. Yeni oluşturulmuş olan mezhepler müdürlüğü aracılığıyla bir yandan Alevilerin nazarında diyaneti meşrulaştırmak, diğer yandan da bu yollarla Alevileri sünnileştirmek gibi bir amaç güdüyorlarsa; beyhude bir çabadır.

Evet, Alevilerin 1000 yıllık korkularının nedeni kuşkusuz ki; AKP değildir. Bu korkunun kaynağı Kerbela’dır, Selçuklu, Osmanlı döneminde yaşanan kıyımlardır. Yakın zaman da ise; Dersim, Maraş, Sivas, Çorum ve Gazi Katliamlarıdır.

AKP Hükümeti; bu bin yıllık mirası reddediyor olsa idi eğer, referandum öncesi Başbakan’ın Çorum’da yaptığı konuşmasında; Aleviler hakkında ölüm fetvaları vermiş olan Şeyhül İslam Ebusuud Efendiyi örnek kişi olarak göstermezdi.

Sayın Çelik Referandum konusunda Alevi Örgütlerinin irade açıklamalarını da garipsemiş: Bakkallar derneği olsalardı her neyse demek istiyor. Ama unutuyor ki ABF bir inanç örgütü olduğu denli; Alevi yurttaşların temel taleplerini, eşit yurttaşlık haklarını siyasi erk karşısında savunan bir Demokratik  Kitle Örgütüdür de.

Alevi Çalıştayına katılanlar ya kendi kurumları adına orada, o toplantıda bulundular ya da Sayın Çelik’in belirlediği ve davet ettiği tek tek kişiler olarak.

Bu görüşmeler kuskusuz ki; partiler arası, parti bileşenleri arası bir görüşmeler çizelgesi değildir. Görüşmecilerden herhangi birinin bir parti mensubu olmasının bir değeri yoktu. Parti görüşleri değil, Alevilerin istemleri ve görüşleri tartışılıyordu.

Bu çerçeve de Aleviler tarafından çok sevilen sayılan Arif Sağ’ın; “ben bu çalıştaylara katılırken, üyesi olduğum partinin yöneticilerinin bilgisi vardı” cümlesinden hareketle Sayın Sağ’ı bir partinin ajanı olmakla suçlamakta Sayın Çelik’e yakışmamıştır. Arif Sağ bir aydın, sanatçı, müzisyen, politikacı olmanın dışında bir çok Alevi örgütünün kurucusu, yöneticisi, üyesi olmuştur.

Saygılarımızla.

Ali BALKIZ
Genel Başkan

KAYNAK : Alevihaber.com - 29 Eylül 2010

ABF'DEN BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

Menemen- Asarlık Cemevinizi Yakmak İstediler

Cemevlerimiz biz Aleviler için; inananlar için, cami, kilise, sinagog, havra ne ise o değerdedir.

Ama kendini bilmez cahiller, yobazlar, bunu bilmez ve kabullenmez olmalılar ki; Menemen-Asarlık cemevimizi kaçıncı kezdir Yakmak, tahrip etmek istiyorlar.

Ege bölgesindeki tüm Alevi Kurumları olarak saldırıyı protesto etmek üzere cemevimizin önünde olacağız.

Tüm basın yayın kurumlarını davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

Ali BALKIZ
Genel Başkan

Tarih : 29.09.2010

Saat : 12:00

Yer  :  Menemen – Asarlık Mahallesi
            Turgut Özal Bulvarı, 75. Yıl İlköğretim Okulu yanı

KAYNAK : Alevihaber.com - 29 Eylül 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.