ABF 'nin yeni Genel Başkanı Selahattin Özel

ABF 'nin yeni Genel Başkanı Selahattin Özel

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Olağanüstü Genel Kurulu 8 Mayıs 2011 tarihinde Ankara’da yapıldı. Avukat Ali Yıldırım Başkanlığı’ndaki...

A+A-

ImageAlevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Olağanüstü Genel Kurulu 8 Mayıs 2011 tarihinde Ankara’da yapıldı.

Avukat Ali Yıldırım Başkanlığı’ndaki divan heyetinin yönettiği Genel Kurul saygı duruşu ile başladı. ABF’nin Genel Başkanı Fevzi Gümüş’ün açılış konuşması sonrası, çalışma ve mali raporlar okundu ve aklandı. Daha sonra delegeler söz alarak, Alevi hareketinin mevcut durumu ve güncel siyasi gelişmelere yönelik genel görüşlerini belirttiler, çeşitli önerilerde bulundular.

Genel görüşmeler sonrası ABF yönetim organlarının seçimi görüşülmeye açıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucu Selahattin Özel’in Genel Başkanlığı’nda hazırlanan liste, tek liste olarak delegelerin oylarına sunuldu.

ABF’nin yeni Genel Başkanı seçilen Selahattin Özel, oylama sonrası yaptığı konuşmada şunları belirtti:

“Alevi Bektaşi Federasyonu, Türkiye’nin önemli bir seçim arifesinde Genel Kurulu’nu yapmıştır. ABF olarak, Alevi hareketinde, Türkiye’si ile Avrupa’sı ile Alevilerin birliğini ve Alevi dünyasının ihtiyaçlarına cevap verecek örgütsel bir yeniden yapılanmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde Genel Yönetim Kurulu olarak bir araya geleceğiz ve görev paylaşımını yapacağız. ABF’nin yeni yönetimi olarak, hem Alevi toplumunun karşısına, hem de Türkiye kamuoyunun karşısına kişisel tartışmalarla değil, toplumumuz yararına büyük projelerle çıkmayı hedefliyoruz. Toplumuzun her alandaki acil taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için, Alevi hareketinin bütün örgütlenmeleri ile koordinasyonumuz arttıracak, dedelerimizden, sanatçılarımıza, akademisyenlerimizden, iş adamlarımıza kadar bütün kesimlerini kucaklayacak şekilde hareket edeceğiz. Ayrıca dışımızdaki bütün toplumsal kesimlerle ilişki içinde olacağız. Demokratik ve özgür bir Türkiye için, diyalog, uzlaşma ve paylaşım temel parolamız olacaktır.”

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun 8 Mayıs 2011 tarihinde seçilen yönetim organları şu şekilde oluşmuştur:

ABF Genel Yönetim Kurulu: Selahattin Özel, Zafer Menekşe, Mustafa Erkoç, İlker Ağın, Necati Şahin, Hakverdi Çelik, Muharrem Erkan, Fevzi Gümüş, Oktay Kandemir, Kemal Bülbül, İmam Hüseyin Mor, Hüseyin Elmas, Gazi Orhan Türkyılmaz, Köksal Yıldırım, Hüseyin İvgen, Meral Altun, Necdet Saraç.

ABF Genel Kurulu Yedek Üyeleri: Hüseyin Yıldırım, Mehmet Yenisoy, Eyüp Tek, Önder Aydın, Naile Eroğluer, Hasan Mansuroğlu, İsmail Polat, Cahit Akdoğan, Ayten Devraç, Kazım Kuloğlu, Nazmiye Sarıoğlu, Ali Morkaya, Aslan Karaboğa, Şükrü Göktepe, Şahin Kurt.

ABF Denetleme Kurulu: Cem Sultan Ermiş, İzzet Özketen, Ali Rıza Yıldırım, Yusuf Yenisoy, Hasan Aslan.

ABF Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri: Haydar Özçelik, Songül Canpolat, Şeref Özaydın, Mustafa İssi, Cemal Demir.

ABF Disiplin Kurulu: Cem Yılmaz, Mithat Öztürk, Haydar Geleş, Tamer Levent Gök, Hıdır Çam.

ABF Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri: Ali Yıldırım, Erkan Aras, Kemal Soysüren, Ali Atik, Cuma Çolak.

9 Mayıs 2011, Ankara
Alevi Bektaşi Federasyonu Basın Bürosu

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.