ABF Olağanüstü Genel Kurulu devam ediyor

ABF Olağanüstü Genel Kurulu devam ediyor

ABF Olağanüstü Genel Kurulu devam ediyorAlevi Bektaşi Federasyonu Ali Balkız'ın istifası üzerine Olağanüstü Genel Kurulu'nu...

A+A-

ABF Olağanüstü Genel Kurulu devam ediyorABF Olağanüstü Genel Kurulu devam ediyor

Alevi Bektaşi Federasyonu Ali Balkız'ın istifası üzerine Olağanüstü Genel Kurulu'nu topladı. İnşaat Mühendisleri Odası Konferans salonunda gerçekleştirilen kurul, yönetimin oluşturulması yönünde yapılan tartışmalar nedeniyle geç başladı.

ANKARA- ABF Olağanüstü Genel Kurulu, İnşaat Mühendisleri Odası Konferans salonunda devam ediyor.

Yönetim kurulunun oluşturulmasında ortaklaşma sağlanamadığı için yürütülen kulis faliyetleri ve tartışmalar nedeniyle toplantı iki saat gecikmeli başladı.

Ülke genelinde Federasyonu oluşturan Alevi örgütlerinin yöneticilerinden oluşan delegelerin katılımıyla toplanan kurul, saygı duruyu ve divan seçimi ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan ABF Genel Başkanı Fevzi Gümüş, anneler günü dolayısıyla başta Cumartesi Anneleri, çocuklarını faili meçhul cinayetlerde yitiren anneler olmak üzere tüm annelerin günün kutlayarak başladı.

“'ALEVİ AÇILIMI' REDDİ- İNKARA DÖNÜŞTÜ”

Türkiye'de genel seçim gündeminin hakim olduğunu hatırlatan Gümüş, AKP'nin iki dönemdir uyguladığı siyasal, ekonomik ve sosyal “projeler” ile Türkiye'yi açmaza sürüklediğini belirtti. Kürt sorunun çözümü için başlatılan “açılım” silsilesinin fiyasko ile sonuçlandığını kaydeden Gümüş şöyle devam etti: “'Alevi açılımı' ile devam eden süreç Alevilerin reddi- inkarına dönüştü. Bu durumda Alevilerin yapması gereken sokakları ısıtmaktır.”

GÜMÜŞ: AKP'NİN KENDİSİ ÇILGIN VE UCUBEDİR

AKP hükümetinin kendisi çılgın bir proje, hemde ucubedir” diyen ABF Genel Başkanı Gümüş, “Çılgın projedir çünkü, sorunların çözümü için kanal açması gerekirken Marmara ve Karadeniz arasına kanal açma 'çılgınlığını' tercih etmiştir. Ucubedir çünkü, demokrasi güçlerinin ve halkların taleplerini görmezden gelip ısrarla kendi 'ılımlı islam' projesini uygulamaya devam etmektedir” dedi. Gümüş, AKP hükümetinin referandum sürecinde yarım bıraktığını 12 Haziran genel seçimlerinin ardından tamamlayacağını ifade etti.

Siyasi partilerin seçim bildirgelerini eleştiren Gümüş, bildirgelerde Alevi sorununun, Kürt sorununun, açlık, işsizlik ve yoksulluk sorununun teğet geçildiğini kaydetti.

ABF ve demokrasi güçlerini demokratik bir anayasanın oluşturulması için ciddi bir mücadele takvimi çıkarması gerektiğini söyleyen Gümüş, Alevilerin, Kürtlerin ve tüm hak talep eden kesimlerini kapsayan anayasanın yapılması gerektiğini vurguladı.

ABF'nin kuruldan tüm bileşenlerinin içinde bulunduğu, kendisini gördüğü bir yönetim kurulu ile demokrasi mücadelesine hazır olarak çıkması temennisinde bulunan Gümüş, yeni yönetimin ortak akıl ve duygu birliği ile Alevilerin aklına, duygularına ve siyasal bilincine hitap etmesi gerektiğini vurguladı.

“DEMOKRASİ KARŞITLARI GÜCÜMÜZDEN ÜRKTÜ”

Alevi sorunun Türkiye sınırlarını aşarak Avrupa ve dünya sorunu haline geldiğine işaret eden Gümüş, “bizim bu sorunu çözmekteki rehberimiz, yolumuz ulularımızdan aldığımız yaşam ve inanç bilinci ile demokrasi kültürüdür. Kimse bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın” şeklinde konuştu. Alevilerin demokrasi mücadelesinde büyük bir güç olduğunu ve demokrasi karşıtlarının bu güçten ürktüğünü ifade eden ABF Genel Başkanı Fevzi Gümüş, demokratik hak mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı.

Gümüş'ün konuşmasının ardından Faaliyet, Denetim ve Mali Raporlar okundu. Raporlar ve Yönetim ve Denetim Kurulları, delegeler tarafından oy birliği ile aklandı.

Divan'ın hızla seçim gündemine geçmek istemesi delegeler tarafından tepki ile karşılandı. Yönetimin oluşturulmasına ilişkin tartışmaların sürmesi üzerine kurul, dilek ve temenniler bölümü ile devam ediyor. Bu bölümde söz alan delegeler, Federasyon yönetimine, Federasyonun Alevilerin haklarına ve taleplerine ilişkin sergilediği duruş ve mücadeleye ilişkin eleştirel konuşmalar yapıyor.

Konuşmaların ardından ABF Olağanüstü Genel Kurulu, yeni yönetimin belirlenmesi için seçim gündemi ile devam edecek.

Etkin Haber Ajansı / 08 Mayıs 2011 Pazar

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.