ABF: "Reşadiye Provokasyondur, DTP kapatılmamalıdır"

ABF: "Reşadiye Provokasyondur, DTP kapatılmamalıdır"

ABF: "Reşadiye Provokasyondur, DTP kapatılmamalıdır"ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI * Reşadiye Provokasyondur.* Serap Eser’den...

A+A-

ABF: "Reşadiye Provokasyondur, DTP kapatılmamalıdır"ABF: "Reşadiye Provokasyondur, DTP kapatılmamalıdır"

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI

* Reşadiye Provokasyondur.

* Serap Eser’den sonra her yer yangın yeridir.

* Demokrasi dediğimiz şey rengarenk ışıltılar meclisidir. DTP kapatılmamalıdır.
 
Bunca sorunun içinde çetin kış koşullarında, ne zaman ülkemizde, bahara doğru bir rüzgâr hissedilse; bir çığ düşer başımıza...

Çığ dağdan düşer; ama aslında düşürenler kenttedir. Karanlık dehlizlerde yaşar; yeri zamanı gelince Tokat-Reşadiye’de olur; yedi askerimizi katlederler. 1993’te otuzüç askerimizi şehit ettikleri gibi.

Ateş sadece yedi eve düşmedi.

Hepimizin evi yangın yeri.

Kimse şiddetten medet ummasın.

Eline silah alanlar; kim olurlarsa olsunlar, yapmak zorunda kalacakları son şey; kendi kendilerini vurmak olacaktır. “Şiddet Tarihi” diye bir tarih var ise eğer; o tarih bize bunu söylüyor.

Kürt Açılımı”, “Alevi Açılımı”, “Demokratik Açılım” söylemleriyle; aylardır, ne yapacağını, neyi  açacağını doğrusu hiçbirimizin bilmediği bu muğlaklığı gidermenin zamanı  çoktan gelmiştir. Sadece hükümet değil, tüm ilgililer açık ve net olmalıdırlar. Açacakları şey gazoz kapağı değildir zira.

Reşadiye provokasyonundan etkilenmemeli, milleti ikna etmeli, girdikleri yoldan emin iseler eğer, cesaretle yürümelidirler. Şehit babalarından biri ne güzel söyledi: “Asker ya da değil, bu çocukların hepsi bizim çocuklarımız.

Bu kanı durdurun. Bu yarayı iyileştirin. Barışı sağlayın.

Serap Eser; hepimizin kızıdır. Yüzbinlerce Serap var bu ülkede. Kendi dünyasında kim bilir, kendince ne hayalleri vardı?... Seraplar’ın hayallerini karatmayın. Serap’ı Şehit, ona Molotof atan yaşıtlarını katil yapmayın artık.

Anayasa Mahkemesi nezdinde, Demokratik Toplum Partisi’nin kapatılması talebiyle açılan dava, son aşamaya gelmiş durumda. Anayasa Mahkemesi şu günlerde karar verecek.

Ya ülkemizi karatacak ya da ışıtacak.

Zira bilinir ve herkesçe de kabul edilir ki; siyasi Partiler olmadan demokrasi olmaz. Programlarına, çözüm önerilerine, dünya görüşlerine katılmayabiliriz. Oy vermeyebiliriz. Onaylamayabiliriz. Ama söz söyleme, proje üretme, aktör olma haklarını da ellerinden alamayız. Şiddet içermedikçe, şiddete başvurmadıkça her partinin demokrasi yelpazesinde yeri vardır ve kuşkusuz ki bu bir haktır. Demokrasi dediğimiz yaşam alanının erdemi de buradadır.

Anayasa Mahkemesi’nin değerli üyelerinin bu titizlikle davranacaklarını ümit ediyor, ışıltılı bir Türkiye panoramasına katkıda bulunacaklarını bekliyoruz.

Saygılarımızla.

Ali BALKIZ
Genel Başkan

KAYNAK : Alevihaber.com - 09.12.2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.