ABF : Saldırıları Kınıyoruz

ABF : Saldırıları Kınıyoruz

BASINA VE KAMUOYUNAABF ÜYESİ ÖRGÜTÜMÜZ PSAKD’NE VE 2 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİN ANIT MEZARLARINA YAPILAN SALDIRILARI KINIYORUZ Türkiye’nin...

A+A-

ABF : Saldırıları KınıyoruzBASINA VE KAMUOYUNA

ABF ÜYESİ ÖRGÜTÜMÜZ PSAKD’NE VE 2 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİN ANIT MEZARLARINA YAPILAN SALDIRILARI KINIYORUZ

Türkiye’nin hızla karanlık ve şiddet ortamına sürüklendiği bugünlerde, üye örgütümüz PSAKD’ne  ve 2 Temmuz 1993 şehitlerimizin Ankara-Karşıyaka’daki anıt mezarlarına yönelik provakatif ve kuşkulu saldırılar oldukça manidardır. Bu çirkin saldırıları nefretle kınıyoruz. 10 gün önce PSAKD’nin Ankara’da bulunan Genel Merkezi kapısındaki pirinç tabelasının sökülmesi ve ardından 12.11.2007 tarihinde Ankara Karşıyaka Mezarlığında bulunan, 14 yıl önce Sivas Madımak Otelinde insanlık dışı yöntemlerle ve yakılarak katledilen canlarımızın Anıt Mezarındaki pirinç tabela ve yazılar sökülmesinin arkasındaki art niyetleri ve provakatif planları tehlikeli bir yaklaşım ve adım olarak görülmelidir. Kamusal arazi ve devletin denetim ve gözetiminde olan mezarlıkta sadece şehitlerimizin mezarlarına yönelik bu girişimin olması kuşkuludur. Bu olayda görüldüğü üzere, Karşıyaka mezarlığındaki kamu görevlileri, görevlerini ihmal etmiştir. Bu saldırıların arkasındaki niyet ne olursa olsun, bu türden davranışların barış ve dostluktan uzak tavırlar olarak değerlendiriyoruz.

ABF olarak ülkemizde barış, hoşgörü, eşitlik, kardeşlik ve demokrasi içerisinde farklılıklarımızı zenginlik görerek yaşamak istiyoruz. Bu temel talep ve beklentiyi milyonlarca insanın yüreğinde olduğunu biliyoruz. Bu duygu ve talepten rahatsız olanların oyunlarına gelmeyeceğiz. Gericiliğe, karanlığa ve linç kültürüne karşı bizim öğretimiz ve sağduyu her zaman kazanmıştır. İşte bu nedenle çağrımız nettir; Mezarlara saldırmak yerine, geçmişin karanlıkları ve açtığınız yaralar ile yüzleşin! İnsanlaşmanın yolu mezarlara ve Alevi kurumlarına saldırıdan değil, gerici ve karanlık gerçeğinizle yüzleşmekten geçer.

ABF, üye örgütümüz PSAKD Genel merkezine ve  2 Temmuz şehitlerimizin Anıt Mezarına yapılan bu çirkin ve insanlık dışı saldırıları kınıyor ve kamuoyunu bu türden saldıralar karşısında sessiz kalmamaya davet ediyoruz. 

Bu olayların arakasındaki niyetlerin ve kişilerin derhal ortaya çıkarılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz.

15.11.207
Kamuoyuna saygılarımızla

Alevi Bektaşi Federasyonu
Turan Eser, ABF Genel Başkanı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.