ABF : Sanat Barış İçindir

ABF : Sanat Barış İçindir

ABF: Sanat Barış İçindirALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI "Ferhat Tunç, yıllardır sazı, sözü ve müziği...

A+A-

ABF : Sanat Barış İçindirABF: Sanat Barış İçindir

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI

"Ferhat Tunç, yıllardır sazı, sözü ve müziği ile toplumsal barışa, insan hak ve özgürlüklerine hizmet eden, bu uğurda demokratik mücadele yürüten bir sanat insanıdır.

Bir sanatçıyı sanatçı yapan temel değerler, toplumsal olaylara, halkın sorunlarına, eşitlik, özgürlük ve adalet gibi temel insani olguları temsil etme ve sanatında yaşatma becerisidir. 

Ferhat Tunç, Türkiye Toplumunu oluşturan çoğulcu kültürel ve inançsal yapıyı algılamış demokratik bir kültüre sahiptir. Müzik sanatında Türkçe, Kürtçe dillerinde üretim yapan, Alevi Deyişlerini seslendiren Tunç, sanatında hep eşitliği, özgürlüğü ve adaleti gözetmiştir.

Böylesi bir sanat insanının “Bölücülük suçundan 15 yıl ceza talebi ile” yargılanması özgürlük, eşitlik, adalet ve çoğulcu demokratik anlayışın yargılanmasıdır.

Özgürlükçü sanat anlayışı, eşitlikçi toplumsal bakışı ve emek, barış gibi değerleri inanç ve kararlılıkla savunması, sanatında kendi ana dilinden ve inancından beslenmesi sanatçı için bir özgünlüktür.

Türkiye’de başta siyaset kurumu olmak üzere, yargının da eşitlik, özgürlük ve çoğulculuk gibi evrensel değerleri gözetmesi tarihi bir sorumluluktur.

Sanatçı dostumuz Ferhat Tunç’un bir festivaldeki konserinden önce, dinleyicileri ile günlük yaşama ve Türkiye’de olup biten toplumsal olaylara dair görüşlerini paylaşması, bir aydın ve sanatçı duyarlılığıdır.

Düşünceyi ifade etmek ve bir sanat ortamında paylaşmak “suç” teşkil etmez, etmemelidir.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ferhat Tunç’a açtığı bu davayı; sanatın, eşitlik ve çoğulculuk talebinin yargılanması olarak görüyoruz ve bu uygulamayı kınıyoruz.

Ali BALKIZ
Genel Başkan"

KAYNAK : Alevihaber.com - 26 Temmuz 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.