ABF Tüzük Kurultayı Sona Erdi

ABF Tüzük Kurultayı Sona Erdi

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) I.Tüzük Kurultayı 12 Temmuz 2009 Pazar günü Ankara Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı...

A+A-

ABF Tüzük Kurultayı Sona ErdiAlevi Bektaşi Federasyonu (ABF) I.Tüzük Kurultayı 12 Temmuz 2009 Pazar günü Ankara Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ali Doğan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Saat 11:00'de başlayan Tüzük Kurultayından önce ABF Genel Başkanı Ali BALKIZ "Alevi Çalıştayı" konulu bir basın toplantısı yaptı. Ali Balkız, basın toplantısında, şu ana kadar yapılan iki çalıştayda cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Madımak Oteli'nin müze yapılması, alevi köylerine cami yapma uygulamasından vazgeçilmesi ve Alevi inanç merkezlerinin Alevi kurumlarına teslim edilmesi konusunda ortak karara varıldığını hatırlatarak, "Bu taleplerin karşılanmasını sağlayacak siyasi iradenin adım atmak yerine, çalıştaylar dizini düzenlediğini'' belirtti. Balkız, ikinci çalıştay ile düzenlenecek diğer çalıştaylarda Alevi Bektaşi Federasyonu ve Alevi kurumlarının sürecin dışında bırakıldığını, Çalıştaylarda bazı katılımcıların Alevilere hakaret edecek söylem ve değerlendirmeler yaptığını belirterek "bu çalıştayların ucu açık toplantılar serisi haline dönüşmüş olmasını kaygıyla izliyoruz" dedi.

Basın toplantısın ardından başlayan ABF Tüzük Kurultayı ABF Genel Sekreteri Kazım GENÇ'in sunumu ile başladı. Tüzük Kurultayı'nın toplanma gerekçesini açıklayan Kazım GENÇ, tüzük değişikliği önerileri hakkında yapılan ön çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından Divan oluşturuldu. Tüzük Kurultayı Divanı için Fevzi GÜMÜŞ, Gülağ ÖZ, Neşe CEYHAN ve Mehmet UZUNER'den oluşan öneri oybirliği ile kabul edildi. Divanın yerini almasının ardından Saygı duruşu ile Kurultay başladı. Ardından Tüzük değişikliği önerilerini değerlendirmek üzere bir Tüzük Komisyonu seçildi. Verilen önerge ile Kazım Genç, Ali YILMAZ ve Sadık ÖZSOY Tüzük Komisyonuna seçildiler. ABF Genel Başkanı Ali BALKIZ'ın konuşmasının ardından Tüzük Değişiliğine ilişkin önergeler üzerinde konuşmalara geçildi. Tartışma ve öneriler sonunda tüzük değişiklikleri oylanarak kabul edildi.

ABF Tüzük Kurultayı Sona Erdi

ABF Tüzük Kurultayı Sona Erdi

Tüzük Kurultayında ABF tüzüğünde bazı değişiklikler yapıldı. Yapılan tüzük değişikliklerinden başlıcaları şunlar:

ABF'ye üyelik için başvuracak dernekler için en az 100 üyesi olma şartı getirildi. ABF Genel Kurulunun 2 yılda bir Mayıs ayında yapılması kararlaştırıldı. Yapılan tüzük değişikliği ile ABF'ye bağlı kurumların delege sayılarıda yeniden belirlendi. Buna göre her üye dernek, başkanı ve 4 delege ile (4+1), ayrıca her 750 üyeye 1 delege seçilmek kaydıyla Federasyon Genel Kuruluna katılabilecek.

KAYNAK : Alevihaber.com Özel Haber - 13 Temmuz 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.