ABF ve AABK Ortak Basın Açıklaması

ABF ve AABK Ortak Basın Açıklaması

BASINA VE KAMUOYUNAŞİDDET YERİNE BARIŞSAVAŞ YERİNE SİYASETGÖZYAŞINA YERİNE KARDEŞLİKSİLAHLARI SUSTURUN, GÖZ YAŞLARINI DİNDİRİNAlevi Bektaşi...

A+A-

ABF ve AABK Ortak Basın AçıklamasıABF ve AABK Ortak Basın AçıklamasıBASINA VE KAMUOYUNA

ŞİDDET YERİNE BARIŞ
SAVAŞ YERİNE SİYASET
GÖZYAŞINA YERİNE KARDEŞLİK
SİLAHLARI SUSTURUN, GÖZ YAŞLARINI DİNDİRİN

Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri konfederasyonu olarak Güneydoğu’da yaşamlarını yitiren asker ve sivil tüm insanlarımızın ve ailelerinin acısını içimizde hissediyoruz. Asırlardır bu topraklarda kardeşlik duygularının güçlendirmek, birarada, eşit koşullarda ve barış içinde yaşamanın gereğini ve önemini vurguluyoruz. Her ne sebep gösterilirse gösterilsin, kimden gelirse gelsin, şiddette dayalı çözümün yanında olmadığımızı yeniden ifade etmek istiyoruz.

Sözü olanın ve talebi olanın başvuracağı yol şiddet olamaz. Demokratik kurum ve kuralların işletilmesi sağlamak olmalıdır. Şiddet nerde olursa olsun, kimden gelirse gelsin bugüne kadar bir sorun çözmemiştir.

Bizler ögretisi insan merkezli bir kültürün temsilcileri olarak, kardeşler arasında kışkırtmalara dayalı, iç çatışma yaratmaya dayalı, şiddet çığırtkanlıklarının yerini, barış ve kardeşlik duygularının eşit haklar temelinde kurmak ve tesis etmek zorundayız.

Her aile ocağına düşen ateşi kendi içimize düşmüş biliriz. Türkiye’de sorunlar ve haksızlıklar vardır. Fakat haksızlıklara karşı tepkinin biçimi şiddet olamaz. İnsan yaşamlarını sona erdiren, gözü yaşlı anneler, babalar, eşler ve çocuklar bırakan şiddete dayalı yaklaşımları Aleviler olarak yanlış buluyoruz.  Gündelik hayatımızın dilinde sevgiyi, dostluğu ve kardeşliği güçlendirecek yaklaşımları sergilemek zorundayız.  Bunun için savaş diliyle değil, barış diliyle konuşmak gerekir. Şiddet yön(e)temleriyle değil, sivil yöntemlerle çözüm aramalıyız.

Türkiye herkesin özgürlük ve güven içinde yaşaması gereken bir ülke olmalıdır.  Siyaset ise bunun için şiddeti yaratan nedenlerin üzerine gitmeli ve ihmal ettiği görevleri bir bir yapmalıdır.  Bizler Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayrımcılığı yapmadan, ortak bir geleceği umutla inşa etmek zorundayız.  Bu ülkenin insanları olarak yazgılarımızı ve dertlerimizi ortaklaştırıp, sağduyu içerisinde sorunlarımızı çözmeliyiz. Unutmayalım her kayıpta, ülke olarak bir kişi eksiliyoruz.

ABF ve AABK olarak son günlerde kaybettiğimiz tüm askerler ve sivillerin yakınlarına ve tüm halkımıza başsağlığı diliyor ve acılarını paylaşıyoruz. 23.10.2007

Saygılarımızla


ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU         AVRUPA ALEVİ BİRLİKLERİ KONFEDERASYONU
Selehattin Özel                                                     Turgut Öker
Genel başkan                                                       Genel Başkan

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.