ABF : Yüzbinlerin sesini kimsenin gölgelemesine izin vermeyeceğiz

ABF : Yüzbinlerin sesini kimsenin gölgelemesine izin vermeyeceğiz

ABF : Yüzbinlerin sesini kimsenin gölgelemesine izin vermeyeceğiz BASINA - KAMUOYUNA• Görkemli “Ayırımcılığa karşı Eşit Yurttaşlık...

A+A-

ABF : Yüzbinlerin sesini kimsenin gölgelemesine izin vermeyeceğiz ABF : Yüzbinlerin sesini kimsenin gölgelemesine izin vermeyeceğiz

BASINA - KAMUOYUNA

• Görkemli “Ayırımcılığa karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” mitingimizi, hiç kimsenin gölgelemesine ve çarpıtmasına izin vermeyeceğiz.

• “Alevilerin dili barışın dili olduğu”  gerçeği herkes tarafından bilinmelidir.

Aleviler, sorunlarının çözümü konusunda yıllardır vermiş oldukları, hukuk ve demokrasi mücadelesine, siyasi iktidarların kulak tıkaması Alevi toplumunun sabrını zorlamaktadır.

AİHM’den ve sonrasında da Danıştay’dan, Zorunlu Din Dersine yönelik alınmış olan yargı kararlarını görmeyen AKP iktidarı, Alevileri yok saymaya devam etmektedir.

Bu ülkenin eşit yurttaşları olmak isteğimize kulak tıkanması, bizim eşit yurttaş olma isteğimizi değiştirmez.

Alevi toplumu, artık sessizliğini ve suskunluğunu üzerinden atmıştır. Nerede bir hak mücadelesi varsa; demokrasiden, emekten ve özgürlüklerden yana durarak mücadelenin içinde yer alacaktır.

Bu çerçevede Federasyonumuzun, ülkemizin 9 ilinden başlatmış olduğu “Büyük Alevi Yürüyüşü” ve sonrası yüzbinlerin katılımı ile yapmış olduğu “Ayırımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” mitingi; Alevilerin hak taleplerinde artık sessizlikten ve suskunluktan vazgeçtiklerini göstermektedir.

Alevilerin bu görkemli hak mücadelesi; “Her ağacın kurdu, kendi özünden olur.” özdeyişini doğrularcasına; kıymeti kendinden menkul bazı değersiz zatlar tarafından kıskançlıkla küçümsenmekte; bazı basın yayın organları da, tıpkı Sivas Madımak Katliamı öncesi olduğu gibi, toplumu kışkırtıcı ve kine yönelten yayınlar yaparak; Görkemli mitingimizi başka mecralara çekmeye çalışmakta, insani talepleri nedeniyle Aleviler hedef durumuna getirilmek istenmektedir.

Vakit, Zaman, Yenişafak Gazeteleri yapmış oldukları yayınlarda “Sivas ve Gazi’yi planlayan eller, yeni oyun peşinde.” “Önce Kürtler, şimdi Aleviler Tahrik ediliyor.” “Önce Aleviliği öğrensinler, sonra Alevi haklarını arasınlar.” “Bunlar PKK ağırlıklı bir oluşum. Doğuda şehirleri karıştıranlar, şimdi Alevileri sokağa çekmek istiyorlar.”  Başlıklı ve içerikli haberler (07-08-09-10 Kasım 2008 tarihli nüshalarında) yaparak;  tarafsız haber ilkesinden uzaklaşmışlar; “Büyük Alevi Yürüyüşü” ve sonrasında yüzbinlerin katılımı ile gerçekleşen görkemli mitingi çarpıtarak özel kasıt ile suç isnadında bulunmuşlardır.

TRT de, yasasında düzenlenmiş olan objektif haberciliği bir tarafa bırakarak, miting günü saat:18.30’a kadar mitingle ilgili hiçbir haberi vermemiş, ayrıca; gazetelerde haber başlıklarını okurken; özel kasıt ve art niyetli yaklaşımını sürdürerek yukarıda adı yazılı gazetelerdeki taraflı haberleri kamuoyuna taşıyarak suç işlemiştir. Adeta Zaman ve adı geçen gazetelerin tahrik amaçlı kışkırtıcı yayınlarını kamu yayıncılığı ilkesine aykırı olarak taraflı ve suç isnadı içerecek şekilde kullanmıştır.

Kamu yayıncısı TRT, hiçbir ayrım yapmadan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamına hizmet etmek zorundadır. Bu hizmeti verirken toplumun tüm kesimlerine eşit davranmak ve tarafsız olmak zorunda olduğu, hem Anayasa’nın 133. maddesinde hem de TRT yasasının 1. ve 5. maddelerinde açıkça belirtilmiştir. Yıllardır Alevileri yok sayan TRT yönetimi, Alevilerle ilgili verdiği haberde de tarafsızlığını kaybetmiştir. TRT yönetimi Anayasayı ve TRT yasanı ihlal ederek suç işlemiştir.

Cumhuriyet tarihimiz boyunca, Alevilere yönelik saldırı katliam ve kıyımların hiçbirisinde Alevi toplumunun katkısı ve kusuru yoktur. Çünkü  “Alevilerin dili; barışın dilidir, kardeşliğin dilidir.” Katliam mağdurlarının, katliamın sorumlusu gibi gösterilmesi Alevileri pasifize etmeye yöneliktir.

Tıpkı Sivas Madımak katliamı öncesinde olduğu gibi; toplumumuza yönelik olarak kışkırtıcı ve rencide edici yayınlara, toplumumuz itibar etmemiş; Sıhhiye Meydanında yüzbinler, barışın ve kardeşliğin diliyle konuşmuşlardır.

Alevilerin, Sıhhiye meydanından yükselen hak talepleri çığlığı, tıkalı kulakları açacaktır.

Bu kapsamda da hiç kimsenin çarpıtma ve tahribat girişimleri karşılıksız bırakılmayacak, suç isnadında bulunanlar hakkında da hukuksal süreçler başlatılacaktır.

Bugün burada Zaman, Vakit, Yeni Şafak gibi kışkırtıcı yayın yapan gazetelerin sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Öte yandan bu maksatlı gazetelerin haberlerini birebir kullanarak kışkırtıcı ve suç isnadı içeren yayınlar yapan TRT’nin kamu yayıncılığı ilkesinden uzaklaşarak adeta iktidarın bakış açısına teslim olan sorumluları hakkında da suç duyurusunda bulunulmuştur.

Bir kez daha bu vesile ile yüz binlerimizin sesini kimsenin gölgelemesine izin vermeyeceğimizi saygı ile kamuoyuna sunarız.

Genel Başkan
Ali BALKIZ

Alevihaber.com - 19 Kasım 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.