ABF'de sol parti sancısı!

ABF'de sol parti sancısı!

ABF'de sol parti sancısı! ABF Başkanı Ali Balkız’ı “Alevi Bektaşi Federasyonu”nun ismini kullanarak parti çalışması yürüttüğü...

A+A-

ABF'de sol parti sancısı! ABF'de sol parti sancısı!

ABF Başkanı Ali Balkız’ı “Alevi Bektaşi Federasyonu”nun ismini kullanarak parti çalışması yürüttüğü gerekçesiyle eleştiren ABF Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu görevden alındı. Kenanoğlu görevden alınmasını eleştirilere bağlarken, Balkız ise derneklerin açıklamasına yer verdiğimiz haberi gerekçe göstererek açıklama yapmaktan kaçındı.

19 DERNEK KARŞI ÇIKTI

Yeni Sol Parti” çalışmaları içerisinde yer alan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız’ın eleştiriye tahammül edemediği iddia edildi.

İddialara göre Balkız, Ali Kenanoğlu’nun başkanlığını yürüttüğü Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği ile 18 derneğin yaptığı “ABF partiler üstüdür. Parti çalışmalarınızda ya ABF’nin adını kullanmayın, ya da ABF’den istifa edin” çağrısı sonrası harekete geçti.

Yine bu iddialara göre Ali Kenanoğlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alındı. Gerekçe olarak ise “Genel Yönetim Kurulu geneliyle uyuşmama” olarak gösterildi. Kenanoğlu’nun Yönetim Kurulu üyeliği ise sürüyor.

DEKLARASYON SONUCU...

Federasyonla parti isminin özdeş olmasından rahatsızlıklarını dile getirdikleri için görevden alındığını belirten Kenanoğlu, kendisini görevden almaya götüren sürecini anlattı: “Biz federasyonu oluşturan 26 kurumun 19’u Ali Balkız ya da ABF yönetiminin federasyon görevinde bulunurken parti çalışması içinde bulunmasını doğru bulmadığımızı söyledik. Görevden alınmam bu deklarasyon sonucunda gerçekleşti.”

‘DEMOKRATLIK İDDİASI BU MU?’

Kenanoğlu, görevden alınma gerekçesi olarak “Federasyon yönetimiyle görüş ayrılığı olduğu”nun ileri sürüldüğünü iddia etti. Kenanoğlu, Ali Balkız’ın partileşme çalışmaları sürdürdüğü Yeni Sol Parti hakkında ise “Mevcut partileri demokrat bulmayıp yeni parti kurmaya çalışıyorlar. Ama bunları gördükten sonra bir beklentim olamaz” diye konuştu.

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU?

17 Ocak günü bir açıklama yaparak, partileşme çalışmaları içinde olan ABF Başkanı Ali Balkız’ı eleştiren 19 kurum temsilcisi, bu sürecin Alevi federasyonunun partiler üstü konumuna ters düştüğünü ve “Hiçbir parti çalışması içinde bulunmadıklarını” açıklamıştı. Kenanoğlu, Ali Balkız’ın siyaset yapma hakkının olduğunu ancak bunun için federasyondaki görevlerini bırakması gerektiğini ifade etmişti.

ALi BALKIZ KONUŞMADI

ABF içinde tartışma ve eleştiriler konusunda ise Balkız, “Bu tartışmayı yürütenlerin CHP’den umudunu kesmeyenler ile yeni bir parti kuran Mustafa Sarıgül’ü çare olarak gören arkadaşlar” olduğu suçlamasında bulunmuştu. Yaşanan gelişmeler üzerine görüşlerine başvurmak istediğimiz Ali Balkız 19 kurumun açıklamasına yer vermemizi gerekçe göstererek açıklama yapmaktan kaçındı.

(İstanbul/EVRENSEL) - 20 Ocak 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.