ABF'den 8 Kasım Mitingine Çağrı

ABF'den 8 Kasım Mitingine Çağrı

ABF'den 8 Kasım Mitingine ÇağrıAlevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Av Kazım GENÇ, "AYRIMCILIĞA KARŞIYIM" diyen herkesi 8...

A+A-

ABF'den 8 Kasım Mitingine ÇağrıABF'den 8 Kasım Mitingine Çağrı

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Av Kazım GENÇ, "AYRIMCILIĞA KARŞIYIM" diyen herkesi 8 Kasım'da Kadıköy Meydanında düzenlenecek "Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" mitingine davet etti. ABF'nin çağrısında şu görüşlere yer verildi :

"Geçen sene 9 Kasım 2008 tarihinde gerçekleştirmiş olduğumuz büyük Alevi yürüyüşü sonrası yapmış olduğumuz “Ayırımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” mitinginin, devamını bu sene 8 Kasım 2009 tarihinde İstanbul Kadıköy Meydanında yapacağız.
 
Geçen sene yüzbinlerin dile getirmiş olduğu taleplerimize karşı, bu güne kadar somut bir adım atılmadığı gibi, Alevi Çalıştayları ile göz boyamaya ve sorunlarımızı zamana yayarak unutturmaya ve uyutmaya çalışmaktadırlar.

İktidarın bu vurdumduymazlığına karşı sesimizi daha gür yükseltmek, duymayan kulaklarına sesimizi duyurmak üzere, tekrar alanlara çıkmamız ve tekrar sesimizi yükseltmemiz gerekmektedir.

Ülkemizin, demokrasisine sahip çıkmak, laikliğini korumak, yetmiş iki millete bir nazarla bakarak çoğulcuğumuza ve çok kültürlülüğümüze sahip çıkmak için köklerimizin Hallac-ı Mansur’dan, Şeyh Bedrettinden, Pir Sultandan, Hacı Bektaşı Veliden geldiğinin bilinci ile alanlarda, haklarımızın peşinde olacağız, takipçisi olacağız.

İşte bu nedenle, 8 Kasım 2009 da İstanbul Kadıköy Meydanında tekrar Zorunlu Din Dersinin Kaldırılmasını, Diyanet İşleri Başkanlığının Kaldırılmasını, Asimilasyondan Vazgeçilmesini, Alevi Köylerine Cami Yapılmamasını, İmam Atanmamasını, Madımak’ın Müze olmasını ve diğer taleplerimizi haykıracağız.

Sesimizin daha gür çıkması, kitlemizin Kadıköy Meydanına sığmaması gerekmektedir.

Bu nedenle Anadolu’nun her köşesinden, yolumuzda bize yoldaş olacak her canı, demokrasi mücadelemizde katkı sunacak her yoldaşı; eşi, dostu, çoluğu çocuğu, köylüsü, komşusu, işçi arkadaşı, tarla komşusu ve sevdiği herkesi yanına alarak ve Kızılırmak coşkusu ile milyon olup İstanbul’a akmaya davet ediyoruz.

Bu davetimiz, “Ayırımcılığa karşıyım” diyen herkesedir.

Tüm örgütlerimizi “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” mitingimiz için 8 Kasım 2009 da İstanbul Kadıköy Meydanında Gücümüze güç, sesimize ses katmaya ve yanımızda olmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla" 

Miting Tarihi : 08 Kasım 2009

Miting Yeri: Kadıköy Meydanı Saat 13.00

Toplanma Yeri :

(1) Tepe Nautilus - Saat 11.00

(2) Haydar Paşa Gar Önü - Saat 11.00

(3) Salı Pazarı  - Saat 11.00

KAYNAK : Alevihaber.com - 15 Ekim 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.