ABF'den Alevilere yönelik hakarete tepki

ABF'den Alevilere yönelik hakarete tepki

ABF'den Alevilere yönelik hakarete tepkiALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI* Alevilere yönelik hakaretler devam ediyor.* Toplumumuza...

A+A-

ABF'den Alevilere yönelik hakarete tepkiABF'den Alevilere yönelik hakarete tepki

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI

* Alevilere yönelik hakaretler devam ediyor.

* Toplumumuza yönelik her hakareti deşifre ve teşhir etmeye devam edeceğiz.

Kültür Kolejinin sahibi, Kültür Kolej Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin kurucusu, sahibi, mütevelli heyeti başkanı; Florya Kültür Ana Okulu ile Bahçelievler Kültür Ana Okullarının sahibi FAHAMETTİN AKINGÜÇ ile Serhat ÖZTÜRK’ün yapmış olduğu söyleşi ile biyografisi, “EĞİTİM MÜHENDİSİ” adı ile kitaplaştırılmıştır.

Kitap “TÜRKİYE İŞ BANKASI” tarafından “KÜLTÜR YAYINI” olarak bastırılmıştır.

Kitabın 60. sayfasındaki anlatımında FAHAMETTİN AKINGÜÇ; “Ablamların Merzifon’da kaldıkları ev iki katlıydı. Evin sahibi Aleviydi. …. Hatta karşısında da bir Alevi dedesi vardı. Evin sahibi ailenin bir kızı vardı. Elma gibi yanakları olan güzel bir kızdı. O aile evde şarap yapıyordu. Bu kızla iyi arkadaş olduk. Güzel vakit geçirdik. Şarap boldu. … Bütün bunları anlatışımın nedeni şu: kız bir tarafta, şarap bir tarafta, eğlence bir tarafta, ben yedek subay okuluna gitmeyi unuttum ve askere bir hafta geç gittim.” demektedir.

Bu söylemi dile getiren kimdir?

Üç kız çocuğu babasıdır.

Kültür Koleji Vakfının Mütevelli Heyetinin Başkanıdır.

İstanbul Kültür Üniversitesi’nin, Sahibi ve Mütevelli Heyetinin Başkanıdır. 

Florya Kültür Ana Okulu’nun Sahibidir.            

Bahçelievler Kültür Ana Okulu’nun Sahibidir.

Ve “EĞİTİM MÜHENDİSİ” olarak tanıtılmaktadır.

Adı da FAHAMETTİN AKINGÜÇ’tür.   
         
Peki bu söylemi yayınlayan kimdir?

TÜRKİYE İŞ BANKASI

Hem de kültür yayını olarak.

Fahamettin Akıngüç’ün söylemi, toplumuzu aşağılayan, rencide eden, kabul edilemez ve gayri ahlaki bir tutumdur.

Türkiye İş Bankası Kültür yayınlarından yayınlanan kitapta, övünçle bahsettiği anısında; Bir genç kızın onuruyla oynamanın terbiyesizliğini ve  bunu bir topluma mal etmenin onursuzluğunu yaşaması gerekirken, anlatımından da anlaşılacağı üzere büyük bir pişkinlikle, gayri ahlaki tutumlarda bulunan Fahamettin Akıngüç’ün kurumlarında çocuklarını okutmak için tonla para döken velilere seslenmeyi de borç biliriz.
 
Sergilediği ahlak dışı tavır ve tutumlarını sakınmadan kitaplara aktaran Fahamettin Akıngüç’ün okullarındaki kadroların da, kendisiyle aynı zihniyeti taşımadıklarından emin olabilir misiniz?
 
Evlatlarınızı teslim ettiğiniz kurumun Eğitim Mühendisliği dışında gayri ahlaki mühendislik alanları olmadığından emin olabilir misiniz?
 
Sadece Alevileri değil, kendine insanım diye her kesi; bu kendini bilmeze, ayırımcılık söylemlerini öne çıkaran, insanlarımız arasındaki farklılıkları aşağılayıcı birer sıfat şeklinde kullanan, kültür fukarası zatın; eğitim kurumlarını protesto etmeye davet ediyoruz.

Eğitim ve kültür fukarası bu zatın, “Eğitim Mühendisi”  sıfatını asla hak etmediği gibi, eğitim öğretim kurumlarında herhangi bir görevde, makamda bulunması da asla kabul edilir bir durum değildir.
           
İstanbul Kültür Üniversitesi, Kültür Koleji ve diğer kültür eğitim kurumlarında eğitimini sürdüren çocuklarımızın çok kıymetli velilerini; bu kepazeye dikkat etmeye ve çocuklarını bu kepazeden korumaya davet ediyoruz.

Buradan İş Bankası yetkililerine de sesleniyoruz: Bu kitabın dağıtımını hemen durdurunuz. Dağıtılmış olan nüshalarını toplatınız ve bu kitabı kültür yayınlarınız kapsamından çıkarız. Size yakışan; bu aşağılayıcı söyleme ve davranışa tepki vermektir. Sizlerden tepki gelmezse, Alevi toplumu elbette bunu da değerlendirecektir.

Şu artık net olarak bilinmelidir ki; Alevi toplumu artık eskisi gibi sessiz ve suskun değildir. Kendisine yönelik haksızlıklara ve saldırılara karşı top yekün olarak sesini yükseltmekte ve tepkisini vermekte ve hakkını korumaktadır.

Nereden, kimden ve hangi makamdan gelirse gelsin; kendisine yönelik her hakareti ve haksızlığı; deşifre etmeye, teşhir etmeye; haksızlıkları ve hakaretleri yapanları kamuoyu önünde mahkûm etmeye devam edecektir.

Saygı ile kamuoyunun bilgisine sunulur.

Ali BALKIZ
Genel Başkan

KAYNAK : Alevihaber.com -  10 Aralık 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.