ABF'den Bakan Günay'a Sert Tepki

ABF'den Bakan Günay'a Sert Tepki

ABF'den Bakan Günay'a Sert Tepki"ASIL SAÇMALAYAN SN.BAKANDIR DEMEYE DİLİMİZ VARMIYOR!"Alevi Bektaşi Federasyonu, Kültür...

A+A-

ABF'den Bakan Günay'a Sert TepkiABF'den Bakan Günay'a Sert Tepki

"ASIL SAÇMALAYAN SN.BAKANDIR DEMEYE DİLİMİZ VARMIYOR!"

Alevi Bektaşi Federasyonu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Hacıbektaş Müzesi’nin Alevilere devredilmesini isteyen Alevi örgütü temsilcilerine yönelik “Saçmalamasınlar. Bazıları, işi yokuşa sürme konusunda özel gayret gösteriyorlar” sözlerine tepki gösterdi. ABF'nin konuya ilişkin açıklamasını aktarıyoruz:

Önemli bir ilk adım olarak değerlendirdiğimiz, AKP’nin ciddiyetle taleplerimizi ele alıp değerlendireceğini ümit ettiğimiz Alevi Çalıştayı sırasında bütün Alevi temsilcilerinin üzerinde mutabık kaldığı konulardan birisi de, Hacı Bektaş Veli Dergâhının gerçek sahiplerine, Alevilere iade edilmesi konusu idi.

Konuya dair Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a sorulduğunda bu öneri için “saçmalamasınlar” demiş. İşi yokuşa sürdüğümüzden bahsetmiş ve eklemiş “Madımak Otelinin sahibi fahiş fiyat istiyor biz bakanlık olarak o lokantanın olduğu yeri kiralayıp orada anı evi yapacağız.

Sayın bakan bizi suçluyor ama asıl kendisi siyaset yapıyor. Sn Günay mecliste yaptığı bir konuşmada Madımak Otelinin durumu ile ilgili olarak “iğreniyorum” demişti. Katıldığı bir toplantıda Alevilere hitap ederek “sizlerden devlet adına özür diliyorum” demiştir. Demek ki artık ne iğreniyor ne de özür dilemeye değer bir şey olmadığı düşüncesinde. Asıl saçmalayan “Sn Bakan’dır” demeye dilimiz varmıyor.

Alevi Çalıştayı’nı Hükümet adına izleyen ve 35 Alevi sözcüsünü dinleyen Devlet Bakanı Sayın Faruk Çelik "ne aldatan ne de aldatılan olmak istiyorum. İşimiz zor; Alevilerden de Sünnilerden de itirazlar gelecektir. Ama el birliği ile bunların üstesinden geleceğiz." demişti. Sayın Çelik’in ne kadar haklı olduğu hemen iki gün içinde belli oldu. Gözüküyor ki Sayın bakan önce kabinedeki itirazcılardan başlayacak bu işe…

Federasyon ve tüm bileşenler olarak bizler bu yola mayın döşeyenlerin mayın döşeyeceklerin olabileceklerini tahmin etmiyor değiliz. Sayın Günay başta olmak üzere herkesi elbirliği ile (Suriye sınırlarındaki mayınlar bir yana) Ankara’daki mayınları temizleyerek işe başlamaya davet ediyoruz.

Genel Başkan
Ali BALKIZ

KAYNAK : Alevihaber.com - 6 Haziran 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.