ABF'den Bakan'a sert tepki

ABF'den Bakan'a sert tepki

ABF'den Bakan'a sert tepki   Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, “Sözde dedeler açılımı engelliyor”...

A+A-

ABF'den Bakan'a sert tepkiABF'den Bakan'a sert tepki  

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, “Sözde dedeler açılımı engelliyor” diyen Devlet Bakanı Faruk Çelik’e tepki gösterdi. Balkız, Çelik’in dedeleri tayin ve tespit edemeyeceğini belirtti

ABF Genel Başkanı Ali Balkız, Alevi çalıştaylarıyla ilgili “Sözde dedeler açılımı engelliyor” açıklaması yapan Devlet Bakanı Faruk Çelik’e sert tepki gösterdi. Balkız, “Hangi dedemizin “özde dede”, hangi dedemizin “sözde dede” olduğunu tayin ve tespit etmek Çelik’in işi değildir” dedi.

Balkız, Alevi çalıştaylarında sundukları taleplerin hep tersinin uygulandığını belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı lagv edilsin derken; son teşkilat yasasıyla daha da güçlendirilmiş yeni bir Diyanet yaratıldı. Din Dersleri seçmeli hale getirilsin isterken; ikinci bir din dersi ihdas etmeye çalışıyorlar” dedi.

Alevileri bölmeye çalışıyorlar

Devlet Bakanı Çelik’in “Alevi dedeleri ve örgüt yöneticilerine laf yetiştirmeye ve Alevileri bölmeye çalıştığını" belirten Balkız, Alevi halkı arasındaki ilişkiyi dizayn etmenin hükümetin işi olmadığını dile getirdi.

27 Eylül akşamı Menemen Cemevi’nin saldırıya maruz kaldığını da açıklayan Ali Balkız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “19.30 sıralarında Menemen’deki Cemevimiz 4. kez saldırıya maruz kaldı, kundaklandı. Bunun araştırmasını,soruşturmasını yapsalar faillerini bulsalar daha hayırlı bir iş yapmış olacaklar. Yeni oluşturulmuş olan Mezhepler Müdürlüğü aracılığıyla bir yandan Alevilerin nazarında diyaneti meşrulaştırmak, diğer yandan da bu yollarla Alevileri sünnileştirmek gibi bir amaç güdüyorlarsa beyhude bir çabadır.”

Sendika.Org - 30 Eylül 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.