ABF'den Karaağaç Dergâhı İçin Duyarlılık Çağrısı

ABF'den Karaağaç Dergâhı İçin Duyarlılık Çağrısı

ABF'den Karaağaç Dergâhı İçin Duyarlılık ÇağrısıAlevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Av. Kazım GENÇ bugün yaptığı...

A+A-

ABF'den Karaağaç Dergâhı İçin Duyarlılık ÇağrısıABF'den Karaağaç Dergâhı İçin Duyarlılık Çağrısı

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Av. Kazım GENÇ bugün yaptığı yazılı açıklamayla, İstanbul İli Beyoğlu İlçesi Sütlüce Mahallesinde bulunan Karaağaç Dergâhı'nda bulunan Bektaşi babalarının mezarlarının da içinde bulunduğu mezarların kazı yapılarak tahrip edilmesi ve üzerine AKP İstanbul İl Binası yapılmasına tepki gösterek, İstanbul’da Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Vakfı’nın öncülük ettiği mücadeleye destek istedi. ABF'nin konu hakkındaki açıklamasını aktarıyoruz;

İstanbul’daki önemli Alevi-Bektaşi Dergâhlarından olan Karaağaç dergâhı en eski Alevi dergâhlarından olup, Tekke-i Aliye (Yüce Tekke) unvanını taşımaktadır.

Geleneksel olarak, İstanbul’da bulunan dergâhlardaki en yaşlı postnişin Karaağaç Dergâhında oturur ve Hacı Bektaş adını alırdı.

İstanbul İli Beyoğlu İlçesi Sütlüce Mahallesinde olan bu dergâh arsası çok kıymetlidir.

Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun almış olduğu karar ile tescil edilen bu arsaya, arsada temelleri olan eski binanın aslına uygun olarak yapılarak korunması şartıyla, kültür ve hizmet amaçlı ek bir binanın yapılmasına izin verilmiştir.

Şimdi bu ek bina, dergahta bulunan Cafer Baba, Münir Baba, Kömürcü Baba gibi Bektaşi babalarının mezarlarının da bulunduğu mezarlar kazı yapılarak tahrip edilmiş ve üzerine AKP İstanbul İl Binası yapılmıştır.

Karaağaç Dergahı ile ilgili olarak İstanbul’da Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Vakfı’nın öncülük yaptığı bir mücadele verilmektedir.

Verilmekte olan mücadelede, tüm örgütlerimizi ve canlarımızı Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Vakfı’nın  yanında olmaya ve destek vermeye davet ediyoruz. Saygılarımızla.

Av. Kazım GENÇ
Genel Sekreter

KAYNAK : Alevihaber.com - 19 Aralık 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.