ABF'den KESK'e yönelik operasyonlara tepki

ABF'den KESK'e yönelik operasyonlara tepki

ABF'den KESK'e yönelik operasyonlara tepkiAlevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız yaptığı açıklama ile KESK ve EĞİTİM-SEN'e...

A+A-

ABF'den KESK'e yönelik operasyonlara tepkiABF'den KESK'e yönelik operasyonlara tepki

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız yaptığı açıklama ile KESK ve EĞİTİM-SEN'e yönelik saldırıları kınadı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi.

* Kamu çalışanlarının örgütlü mücadelesi, polis baskısı ile engellenemez.

* Alevi toplumu, bir bütün olarak emek mücadelesinin yanında, hukuksuzluğun karşısındadır.

28 Mayıs 2009 tarihinde,  polis ve jandarma ekiplerinin KESK Genel Merkezi ile EĞİTİM-SEN Genel Merkezlerini basması, AKP iktidarının hukuksuzluğunun geldiği noktayı göstermesi ibret vericidir.

Muhaliflerini susturmayı kendisine görev edinmiş olan AKP iktidarı şunu bilmelidir ki; emek ve demokrasi mücadelesi veren örgütlerimiz; AKP nin tüm hukuksuzluğuna, kural tanımazlığına karşı; tabanımızdan almış olduğumuz güç ile demokrasiyi, temel hak ve özgürlükleri sonuna kadar savunmaya devam edecektir. Çünkü bizlerin temel ilkesi, gelecek nesillere ve çocuklarımıza çağdaş aydınlık ve demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile işlediği bir Türkiye bırakmaktır.

Dün KESK Merkez Yönetim Kurulu üyesi, Kadın Sekreteri Songül MORSÜMBÜL ve EĞİTİM-SEN Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Kadın Sekreteri Gülçin İSBERT, KESK Eski Genel Sekreteri Abdurrahman DAŞDEMİR ve EĞİTİM-SEN Eski Kadın Sekreteri Elif AKGÜN' ün  de olduğu 30 sendikacıyı gözaltına alarak, KESK’in ve EĞİTİM-SEN’in örgütlü mücadelesini engelleyeceğini sanan siyasi iktidar; bilmelidir ki; emek mücadelesi veren KESK, EĞİTİM-SEN ve demokrasi güçleri mücadelelerini ödünsüz sürdüreceklerdir.

Ayırımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkını savunan Federasyonumuz;  KESK’e ve EĞİTİM-SEN’e yönelik hukuksuzluğa karşı; emek güçlerinin yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Gözaltına alınmış olan kamu emekçileri derhal serbest bırakılmalı, emek ve demokrasi güçlerine yönelik baskılara son verilmelidir.

KESK ve EĞİTİM-SEN’e geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, karşılaştıkları kabul edilemez hukuksuzluğa karşı, üyelerimiz ve gönüldaşlarımızla yanlarında olduğumuzu, emek ve demokrasi mücadelelerinde yol arkadaşları olduğumuzun bilinmesini kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Ali BALKIZ 
Genel Başkan

KAYNAK : Alevihaber.com - 29 Mayıs 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.