ABF'den Kuşadası Belediye Başkanına Teşekür

ABF'den Kuşadası Belediye Başkanına Teşekür

ABF'den Kuşadası Belediye Başkanına Teşekür Alevi Bektaşi Federasyonu, Kuşadası Belediye Meclisi'nin Cemevleri ile ilgili almış olduğu...

A+A-

ABF'den Kuşadası Belediye Başkanına TeşekürABF'den Kuşadası Belediye Başkanına Teşekür

Alevi Bektaşi Federasyonu, Kuşadası Belediye Meclisi'nin Cemevleri ile ilgili almış olduğu karardan dolayı Kuşadası Belediye Başkanı Fuat AKDOĞAN'a bir teşekür mektubu gönderdi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç tarafından Kuşadası Belediye Başkanı Fuat AKDOĞAN'a gönderilen teşekür mektubunu aktarıyoruz :

Yazılı ve görsel basına yansıyan haberlerden öğrendiğimiz üzere, 3 Eylül 2008 tarihinde yapmış olduğunuz Belediye Meclis Toplantısında, “Belediyeniz sınırları içindeki, Cem evinin ibadet yeri olarak kabul edilmesine, Cemevine ait su ücretinin de Cami ve diğer ibadethanelerin tarifesi  üzerinden alınması” nın, Belediye Meclisinin oy birliği kararı ile karar altın alınmış olduğunu öğrendik.

Anadolu toprakları üzerinde yaşayan farklı inançların, sürekli dışlanmasının hakim olduğu gerçeği göz önüne alındığında, Belediye Meclisinizin almış olduğu karar daha da bir önem taşımaktadır.

Ülkemizde yaşayan farklı inanç sahiplerinin de, bu ülkenin eşit yurttaşları olduğunu da yansıtan kararınız; Alevi toplumunda; kardeşliğin, birlikte yaşama kültürünün, inançlara eşit yaklaşımın tarihsel bir belgesi olarak değerlendirilmektedir.

Kararın oy birliği ile alınmış olması da, tüm Belediye Meclis Üyelerinin konuya duyarlılığını, Alevi toplumunun inancına ve Alevilere saygının ve hoşgörünün ilçenizde egemen olduğunu göstermesi nedeniyle de daha bir anlam kazanmaktadır.

Ülkemizde demokrasi kültürünün hakim olabilmesi; her kademedeki kişi ve kurumun, kendi inanç ve kültürü dışındaki, inanç ve kültürlere saygılı olması ve temel insan hakkı olarak kabul etmesinden geçtiğini hepimiz bilmekteyiz.

İnancımızı ve kültürümüzü yaşamak anlamında yoğun sıkıntılar yaşadığımız, inkar edildiğimiz, yok sayılmaya devam edildiğimiz bu günlerde; Belediye Meclisinizin oy birliği ile almış olduğu karar; demokrasimizin geleceği anlamında bizleri umutlandırmıştır.

Sayın Başkan;

Alevi toplumunu sevindiren bu kararınız nedeni ile, sizlere ve sizler kanalı ile tüm belediye meclis üyelerine; Alevi toplumunun sevgi, saygı ve iyi dileklerini sunuyor, Teşekkür ediyoruz. Saygılarımızla.                                                                                     

Av. Kazım GENÇ
ABF Genel Sekreteri

Alevihaber.com - 6 Eylül 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.