ABF'den Munzur Mitingine Destek

ABF'den Munzur Mitingine Destek

ABF'den Munzur Mitingine Destek"MUNZUR CANDAMARIDIR İNSANLIĞIN; KESİLMESİNE İZİN VERMEYELİM" sloganıyla, Tunceli Dernekleri Federasyonu, Munzur...

A+A-

ABF'den Munzur Mitingine DestekABF'den Munzur Mitingine Destek

"MUNZUR CANDAMARIDIR İNSANLIĞIN; KESİLMESİNE İZİN VERMEYELİM" sloganıyla, Tunceli Dernekleri Federasyonu, Munzur Koruma Kurulu ve Munzur Platformu başta olmak üzere yüzlerce kurumun desteğiyle, 10 Ekim 2009 Cumartesi günü, Tunceli Kışla Meydanında gerçekleştirilecek mitinge ilişkin bir açıklama yapan Alevi Bektaşi Federasyonu, tüm Alevi-Bektaşi kurumlarını mitinge katılmaya çağırdı.

ABF Genel Sekreteri Kazım GENÇ imzalı çağrıda "Munzur Platformu ve Demokratik Kitle Örgütlerinin katılımları ile 10 Ekim 2009 tarihinde, Doğanın Katledilmesine karşı, ses yükseltmek üzere bir Miting gerçekleştirilecektir. Dünya da her ülke; çevresel değerlerini korumaya çalışırken, Ülkemizde bunun tam aksine gelişmelerin yaşanması, gelecek kuşaklara bırakabileceğimiz doğal miraslarının azalmasını sağlayacak olan gelişmeler bizleri derinden üzmektedir.

Milli park alanı ilan edilerek koruma altına alınmış olan doğal mirasımızın barajlar kanalı ile halkımızdan koparılmasının hiçbir gerekçesi olamaz. Bu bağlamda bizlerin de Tunceli’de Munzur Platformu tarafından, “doğal mirasımızı yok eden baraj yapımlarına karşı” yapacağı mitinge, bütün örgütlülüğümüzle destek olmak ve katkı sunmak görevimizdir." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK : Alevihaber.com - 7 Ekim 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.