ABF'den STK'lara Ziyaret

ABF'den STK'lara Ziyaret

ABF'den STK'lara Ziyaret  9 Kasım'da yapılacak "Büyük Alevi Mitingi" için hazırlıklarını sürdüren...

A+A-

ABF'den STK'lara ZiyaretABF'den STK'lara Ziyaret 

9 Kasım'da yapılacak "Büyük Alevi Mitingi" için hazırlıklarını sürdüren Alevi Bektaşi Federasyonu yetkilileri, çeşitli sendika ve siyasi partileri ziyaret ederek destek istedi. Görüşmeler Alevionline tarafından da takip edildi.

ABF heyeti "Büyük Alevi Buluşması" hakkında bilgi vermek ve destek talep etmek amacı ile bir dizi ziyaret gerçekleştiriyor.

Dün KESK Genel Merkezi'ni ziyaret eden ABF Genel Başkanı Ali Balkız ve Genel Sekreter Kazım Genç; KESK Genel Başkanı Sami Evren ve konfederasyon yöneticileriyle görüştüler. Görüşmeden KESK'in 9 Kasım Mitingi'ni tüm gücüyle desteklemesi kararlaştırıldı. Ardından Sosyalist Demokrasi Partisi'ni ziyaret eden ABF Örgütlenme Sekreteri Mustafa Özarslan ve Genel Sayman Köksal Yıldırım, parti yetkililerine miting hakkında bilgi verdi.

KARAYALÇIN'LA GÖRÜŞTÜLER

ABF destek ziyaretleri kapsamında Sosyal Demokrat Halk Partisi'ni de ziyaret etti. Görüşmede ABF'den Ali Balkız, Kazım Genç, Fevzi Gümüş, Mustafa Özarslan, Kemal Bülbül ve Veysel Kaymak hazır bulundu. SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Şenoğlu tarafından karşılanan ABF heyeti Karayalçın'ın adaylığı konusunda duydukları memnuniyeti ifade ettiler. SHP yetkilileri de 9 Kasım'daki mitinge tüm güçleriyle destek olacaklarını belirttiler.

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ni (TMMOB) de ziyaret eden Ali Balkız, Köksal Yıldırım, Veysel Kaymak ve Fevzi Gümüş'ten oluşan ABF heyeti; burada TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ve Genel Sekreter Hakan Genç'le görüştü. Eğitim-Sen'e de uğrayan ABF yetkilileri burada da Genel Başkan Zübeyde Kılıç'la görüştü ve miting için destek sözü aldı.

İSTANBUL'DA DA GÖRÜŞMELER YAPILDI

Öte yandan ABF İstanbul'da da DİSK'i ziyaret etti. ABF adına Ali Kenanoğlu, Hatice Köse ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yöneticilerinin bulunduğu görüşmede DİSK adına da Genel Başkan Süleyman Çelebi ve Genel Sekreter Tayfun Görgün hazır bulundu. Görgün, DİSK'in 9 Kasım Mitingi'ne tüm gücüyle destek vereceğini ifade etti.

ZİYARETLER SÜRECEK

Öte yandan ABF yetkililerinin Alevionline'a yaptığı açıklamaya göre ziyaretler hız kesmeden devam edecek. Bu kapsamda bugün de Halkevleri gibi kitle örgütleriyle ve EMEP gibi siyasi partilere ziyarette bulunulacak.

Alevionline / Ankara - İstanbul - 20 Ekim 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.