ABF'den Süleyman Çelebi'ye geçmiş olsun mesajı

ABF'den Süleyman Çelebi'ye geçmiş olsun mesajı

ABF'den Süleyman Çelebi'ye geçmiş olsun mesajıAlevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu...

A+A-

ABF'den Süleyman Çelebi'ye geçmiş olsun mesajıABF'den Süleyman Çelebi'ye geçmiş olsun mesajı

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin silahlı saldırıya uğraması üzerine bir açıkalma yayımladı. ABF Genel Sekreteri Kazım GENÇ tarafından yapılan açıklamada "DİSK ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor ve menfur saldırıyı kınıyoruz" denildi. Açıklamayı aktarıyoruz:

"Türkiye de, Devrimci İşçi mücadelesini yürüten Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun Sayın Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin, alçakça bir saldırıya uğramış olduğunu üzülerek öğrendik.

1 Mayıs’larda emekten doğan güçlerini kullanarak Taksim alanına inmek isteyen işçileri, DİSK Genel Merkezine hapsedip gaz bombaları ile boğan zihniyetin; bir saldırganın Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanının makam odasına kadar girerek silahlı saldırıda bulunmasına engel olamaması yaman bir çelişki olarak önümüzde durmaktadır.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türkiye İşçi sınıfının vermekte olduğu demokrasi mücadelesinin önderi ve yılmaz savunucusudur. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanına yapılan saldırıyı kendimize yapılmış olarak görürüz.

Saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasını istemekteyiz. Ülkemizde demokrasi mücadelesi verenlerin benzer saldırılardan yılmayacağı herkes tarafından bilinmelidir.

Sayın Genel Başkan’a acil şifalar, DİSK ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor ve menfur saldırıyı kınıyoruz.

Saygı ile kamuoyunun bilgisine sunulur."

KAYNAK : Alevihaber.com - 6 Ekim 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.