ABF'den Yerel Seçim Değerlendirmesi

ABF'den Yerel Seçim Değerlendirmesi

ABF'den Yerel Seçim DeğerlendirmesiAlevi Bektaşi Federasyonu Genel Yönetim Kurulu, 11-12 Nisan 2009 tarihinde Ankara da toplandı. “Yerel...

A+A-

ABF'den Yerel Seçim DeğerlendirmesiABF'den Yerel Seçim Değerlendirmesi

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Yönetim Kurulu, 11-12 Nisan 2009 tarihinde Ankara da toplandı. “Yerel Seçim Sonuçları ve Ülkemizde Siyasi Durum” başlığıyla, yerel seçim sonuçlarını ve mevcut siyasi durumu değerlendiren ABF Genel Yönetim Kurulu 4 maddelik bir bildiri yayınladı. Kamuoyuna açıklanan bildiride aşağıdaki tespitler yapıldı:

* Başta iktidar partisi AKP ve Anamuhalefet Partisi  CHP olmak üzere, mevcut partiler, Türkiye’nin; işsizlik, gelir dağılımı adaletsizliği, eğitim, sağlık, Kürt sorunu, Alevi talepleri, laiklik, demokratikleşme, 12 Eylül artığı kurumlar ve yasalar gibi; temel sorunlarını halktan yana politikalarla çözebilecek  niyete ve iradeye sahip değildirler.

* Mevcut düzeni koruyup kollamakla görevli siyasi partiler, kendi işlevlerini yerine getirmek konusunda son derece gayretlilerken; halkın sorunlarına duyarsız kalmaktadırlar.

* Siyasi yelpazenin sol-sosyal demokrat kesiminde, büyük bir dağınıklık, güvensizlik, yorgunluk ve umutsuzluk havası hakimdir. Oysa sol; dinamizm, cesaret, paylaşım, dayanışma, halka güven,sorunlara çözüm üreten örgüt ve örgütlenme demektir. Yerel seçim sonuçları mevcut umutsuzluğu ve yeni bir sol- sosyal demokrat oluşuma olan umudu canlı tutmuştur.

* Kültürel ve köken farklılığı nedeniyle mağduriyet yaşayanlar başta olmak üzere; işsizler, işçiler, yoksullar, üreticiler, gençler, kadınlar, bilim insanları, sanatçılar, giderek en genel tanımıyla halkımız için, umut ışığı olabilecek sol-sosyal demokrat bir toplumsal muhalefeti birlikte  oluşturmak, önümüzde bir görev olarak durmaktadır.

Türkiye kamuoyunu, daha geç kalmadan bu tespitlerimizi tartışmaya davet ediyoruz.
 
KAYNAK : Alevihaber.com - 12 Nisan 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.