ABF'den YÖN Radyo'ya ziyaret...

ABF'den YÖN Radyo'ya ziyaret...

ABF'den YÖN Radyo'ya ziyaret…170 Alevi Kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Yöneticileri YÖN...

A+A-

ABF'den YÖN Radyo'ya ziyaret…ABF'den YÖN Radyo'ya ziyaret…

170 Alevi Kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Yöneticileri YÖN Radyo’yu ziyaret ederek, gündemdeki konularla ilgili görüşlerini ifade ettiler.

ABF Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu, Eğitim Bilim Sekreteri Hatice Köse ve Pir Sultan Abdal Derneği Kadıköy İlçe Başkanı Feti Bölükgiray, YÖN Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Kılınç, Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Emiroğlu ve Yayın Koordinatörü Erdal Emre ile görüştüler.

ABF’nin 9 Kasım’da Ankara’da düzenleyeceği yürüyüş ve miting ile ilgili bilgi veren ABF Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu Alevilerin ilk kez kendi talepleri için miting düzenlediğine dikkat çekti.

Şimdiye kadar Alevi toplumunun emek, demokrasi, laiklik, kadın mücadelesi için destek sunduğunu belirten Kenanoğlu, şimdi de Alevilerin bu toplumsal kesimlerden destek beklediğini ifade etti.

Hükümetin, zorunlu din dersinin kaldırılması için Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin verdiği kararları uygulamadığını belirten Kenanoğlu, 9 Kasım’da Ankara’da onbinlerce kişinin katılımıyla taleplerini AKP hükümetine bir kez daha bildireceklerini söyledi.

YÖN Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Kılınç da 15 yıllık yayın süresince YÖN Radyo’nun Alevilerin sesinin toplumun diğer kesimlerine ulaştırılması, tüm toplum kesimlerinin sağlıklı bir iletişim platformunda birbirini tanıması için yaptığı yayınları anlattı.

Kılınç, gelinen noktada Alevi kurumlarının örgütlenme ve bilinç düzeylerinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

9 KASIM ANKARA MİTİNGİ

7-8 Kasım tarihlerinde İstanbul, İzmir, Adana, Sivas, Gaziantep, Tokat, Ordu, Erzincan, Diyarbakır başta olmak üzere bir çok ilden kitle Ankara’ya doğru hareket edecek.

9 Kasım Pazar günü saat 11:00’de Ankara Garı’nda buluşacak kitle buradan Sıhhiye Meydanı’na yürüyecek.

Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak mitingde şu talepler dile getirilecek:

• Zorunlu din derslerinin kaldırılması
• Diyanet İşleri Başkanlığı’nın lağvedilmesi
• Cem Evlerinin yasal statüye kavuşturulması
• Madımak Oteli’nin müze olması

Mitinge sanatçılar Arif Sağ, Edip Akbayram, Ferhat Tunç, Yavuz Bingöl, Mustafa Özarslan ile Şair Ahmet Telli de katılarak destek verecek.

YÖN RADYO - 29 Ekim 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.