ABF'nin 'parti' toplantıları sürüyor

ABF'nin 'parti' toplantıları sürüyor

ABF'nin 'parti' toplantıları sürüyor Alevi Bektaşi Federasyonu’nun (ABF) 29 Mart seçimleri sonrasında ‘yeni bir muhalefet...

A+A-

ABF'nin 'parti' toplantıları sürüyorABF'nin 'parti' toplantıları sürüyor

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun (ABF) 29 Mart seçimleri sonrasında ‘yeni bir muhalefet hareketi’ oluşturmak iddiasıyla gerçekleştirdiği bir dizi toplantıdan sonra hazırladığı ‘Nasıl bir Türkiye istiyoruz’ broşürü çerçevesinde düzenlediği toplantılar devam ediyor. Türkiye’nin 27 farklı ilinde düzenlenecek olan toplantıların yedinci ayağı önceki gün Çorum’da düzenlendi.

Çorum Alevi Kültür Merkezi (AKM) tarafından organize edilen toplantıda içerisinde sosyalistler ve sosyal demokratların da yer alacağı ‘kitlesel bir sol parti’ kurulması fikri tartışıldı. On konu başlığının tartışıldığı toplantıda ABF Genel Merkez Yönetici Oktay Kandemir ve PSAKD Halkla İliştiler Sekreteri Umut Yaşar Göç birer sunum yaptı.

Toplantıda konuşan Oktay Kandemir; “Özlemimiz, iktidarı hedefleyen sol bir parti” dedi. Geçtiğimiz yıl 9 Kasım’da Ankara’da yapılan Alevi mitinginin bir dönemeç olduğunu söyleyen Kandemir; “Daha sonraki seçim sürecine girdik. Bizi temsil eden kimsenin olmadığını gördük. Mecburen CHP’ye oy veriyoruz. Özlemimiz iktidarı hedefleyen kitlesel bir sol partidir” dedi.

Umut Yaşar Göç ise, Türkiye’de soldan, sosyal demokrasiden yana iktidarı hedefleyen bir muhalefet hareketine ihtiyaç olduğunu söyledi. Hacı Bektaş’ta başlatılan ‘Nasıl bir Türkiye istiyoruz’ toplantılarının Türkiye’nin değişik bölgelerinde devam edeceğini ifade eden Göç, “Alevi toplumu son 20 yılda ciddi bir örgütlenme sürecine girdi. Artık Alevi toplumu, yığın değil. Sesimiz daha örgütlü ve güçlü” dedi.

Çorum/EVRENSEL - 16.09.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.