ABF'nin Raporuna TBMM'de Ambargo

ABF'nin Raporuna TBMM'de Ambargo

ABF'nin Raporuna TBMM'de AmbargoTBMM'den 11 bin dergiye dağıtım ambargosuAlevi Bektaşi Federasyonu (ABF) tarafından hazırlanarak milletvekillerinin...

A+A-

ABF'nin Raporuna TBMM'de AmbargoABF'nin Raporuna TBMM'de Ambargo

TBMM'den 11 bin dergiye dağıtım ambargosu

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) tarafından hazırlanarak milletvekillerinin bilgisine sunulan "Eşit Yurttaşlık Hakkı İçin Talep ve Çözüm Önerileri Raporu" da ambargodan nasibini aldı.

TBMM'de 23. Dönem 3. Yasama Yılında, bazı dergi, düğün davetiyesi, indirim kartı, hediye paketi ve kolyenin dağıtımına ambargo uyguladı. Aralarında çeşitli dernek ve sendikaların yayın organının bulunduğu 10 bin 896 adet dergi, bin 661 adet davetiye ve 842 adet bültenin dağıtımına onay çıkmadı.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Bağımsız İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın, TBMM'de milletvekillerine gönderilen yayınlara ilişkin soru önergesine, yazılı yanıt verdi.

Pakdil, milletvekillerine ulaştırılmak üzere TBMM'ye gelen paket, davetiye, mektup, tebrik, kitap, basılı yayın, broşür ve her türlü postanın, TBMM Başkanlığınca çıkarılan "TBMM'ye Posta Yolu ile Veya Elden Her Türlü Posta, Paket İle Diğer Basılı Malzemenin Dağıtımına İlişkin Esaslar" çerçevesinde dağıtıldığını anımsattı.

Gelen postaların, İç Hizmetler Müdürlüğüne bağlı hizmet veren Posta Dağıtım Bürosunca, Halkla İlişkiler Binası Posta Dağıtım Bürosunda, milletvekillerine ayrılan posta kutularına konulduğunu ve buradan görevliler aracılığıyla teslim edildiğini anlatan Pakdil'in cevabına göre, 23. Dönem 3 Yasama Yılında, aralarında Elektrik Mühendisliği, Deniz Feneri, Elif, Bütün Dünya, Yankı, Yerinden Yönetim Platformu, İktisat, Teknik Güç, Eko Enerji ve çeşitli sendikaların yayın organının bulunduğu toplam 10 bin 896 adet derginin dağıtımı yapılmadı.

DÜĞÜN DAVETİYESİNE DE İZİN YOK

Yine, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzfaş Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milli Türk Talebe Birliği, Mehmet Uzun Belgeseli, Kızıltepe Belediyesi, bir kişinin düğün davetiyesi, Yeni Parti Genel Başkanlığı, bir belediye başkan aday adayı, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Bem Bir Senin ve bir sanat galerisinin bin 661 adet davetiyesinin dağıtımına da onay çıkmadı.

Dağıtımına izin verilmeyenler arasında TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu GAP Eylem Planı İnceleme ve Değerlendirme Raporu, Başkent Üniversitesi, Büyük Anadolu Vakfı Hukuk Devleti Gerçeği Raporu, İnsan Hakları Gündemi Derneği Ayrımcılık Karşıtı Hukuk, İnsan Hakları Savunucuları Uluslararası Ceza Mahkemeleri Raporu, Alevi Bektaşi Federasyonu Eşit Yurttaşlık Hakkı İçin Talep ve Çözüm Önerileri Raporu da yer aldı.

HALİS TOPRAK'IN MEKTUBU

Halis Toprak'ın 518 adet mektubu, bir firmanın 503 adet indirim kartı, bir otelin kataloğu, bir ilaç şirketinin hediye paketi ve bir gruba ait 11 adet kolyenin de dağıtımına Meclisten vize çıkmadı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un 518 adet konuşma metni, DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik'in 77 adet tebriği, CHP İstanbul Milletvekili Necla Arat'ın 98 adet bilgi notu, CHP İstanbul İl Başkanlığının 98 adet bülteni, Mazlumder İstanbul bültenin de Mecliste dağıtımı yapılmadı.Filmmor Kadın Kooperatifi Mor Gündem ve Osmanlı İmparatorluğunda Ermenilere Yapılan Muamele isimli kitaplar da milletvekillerine ulaşmadı.

Alevihaber.com - 29 Temmuz 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.