ABF'yi yıpratma girişimleri başarıya ulaşamayacaktır

ABF'yi yıpratma girişimleri başarıya ulaşamayacaktır

ABF'yi yıpratma girişimleri başarıya ulaşamayacaktırALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU (ABF) BASIN AÇIKLAMASI30.05.2010 Tarihinde Ankara’da yapılan...

A+A-

ABF'yi yıpratma girişimleri başarıya ulaşamayacaktırABF'yi yıpratma girişimleri başarıya ulaşamayacaktır

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU (ABF) BASIN AÇIKLAMASI

30.05.2010 Tarihinde Ankara’da yapılan Federasyonumuzun 5.Olağan Genel Kurulunda “Mustafa Kemal, bağımsızlık savaşı ve  devrim şehitleri” adına saygı duruşunda bulunulmasının ardından, bir provakasyon girişimi yaşanmış, kim olduklarını ve kimler tarafından yönlendirildiklerini bilmediğimiz bir kişi; dört yüz delege ve konuğun hazır olduğu bir ortamda; “neden İstiklal Marşı da okunmadı” şeklinde bağırmış, Kongre Divan Başkanımızın ve delegelerimizin sağduyusu ile, bu provakasyon girişimi büyümeden önlenmiştir.

Kongremizde, basının da huzurunda yaşananlar  bundan ibaret iken; çeşitli medya organlarında olayın gerçek boyutundan çok fazla abartılı şekilde;  “Alevi Federasyon’unda  İstiklal Marşı Krizi''Ali Balkız'a İstiklal Marşı Tepkisi''  ve benzeri haberler yayınlanması, bizleri derinden üzmüştür.

Federasyonumuzun, Bileşen Örgütlerimizin, Üyelerimizin ve giderek Alevi Halkının derinden bağlı olduğu; İstiklal Marşı, Bayrak, Vatan ve Mustafa Kemal Atatürk gibi ortak değerler üzerinden yıpratılma girişimleri, bu örnekte de yaşandığı üzere, asla başarıya ulaşamayacaktır.
 
Federasyonumuz Alevi Toplumunun demokratik talepleri ekseninde yürütüğü fili meşru demokratik mücadeleyi ülkemizin bir bütün olarak demokratikleşme mücadelesi ile buluşturarak sürdürerek yürüryüşüne devam edecektir.

Genel Yönetim Kurulu  Adına
ALİ BALKIZ

KAYNAK : Alevihaber.com - 31.05.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.