Açıköğretim'de türbanlı sınav

Açıköğretim'de türbanlı sınav

Açıköğretim'de türbanlı sınavZonguldak’taki Açıköğretim Lisesi sınavlarına türbanlı öğrencilerin girmesine...

A+A-

Açıköğretim'de türbanlı sınavAçıköğretim'de türbanlı sınav

Zonguldak’taki Açıköğretim Lisesi sınavlarına türbanlı öğrencilerin girmesine izin verildi. Eğitim Sen: Yargı kararlarına uyulmuyor

ZONGULDAK'ta yapılan Açıköğretim Lisesi sınavlarında türbanlı öğrencilerin okullara girişine izin verildi. Eğitim- Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, okul girişlerinde hiçbir uyarıyla karşılaşmayan türbanlı öğrencilerle ilgili tutanak tuttuklarını söyledi.

Zonguldak'ta, dün ve bugün yapılan Açıköğretim Lisesi sınavlarında türbanlı öğrencilere müdahalede bulunulmadı. İl merkezi ile Çaycuma İlçesi'ndeki sınavlarda türbanlı öğrencilerin okullara girişlerine izin verildi. Zonguldak İmam Hatip Lisesi'nde yapılan sınavda, giriş kapısında görevli polis ve öğretmenlerin hiçbir uyarısıyla karşılaşmayan türbanlı öğrenciler, sınıflarına giderek sınava girdi. Çaycuma'daki Oktay- Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi, Barbaros Kutlutaş İlköğretim Okulu ve Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda yapılan sınavlarda da türbanlı öğrencilerin girişlerine izin verildi.

Eğitim- Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sınavda görevli öğretmenlere, sınava başı açık girme zorunluluğunu kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sınav Yönergesi'nin gönderildiğini, ancak bu yönergenin yürütmesinin, Eğitim- Sen'in açtığı dava sonucu 10 Ekim 2006'da Danıştay 8'inci Dairesi'nce durdurulduğunu belirterek, yargı kararının uygulanmadığını söyledi. Görevli olduğu okulda türbanlı olarak sınava giren öğrenciler hakkında tutanak tuttuğunu belirten Akyol, şöyle dedi:

“Çaycuma'da yapılan 1'inci Dönem Açıköğretim Lisesi sınavlarında Danıştay kararının uygulanması için sınav öncesinde Kaymakamlığa dilekçe verdik. Dilekçemiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne havale edildi. Dilekçe vermemize rağmen, yargı kararının uygulanması yönünde somut bir adım atılmadı ve Açıköğretim Lise sınavlarına bazı bayan öğrenciler türbanlı girdiler. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da Danıştay'ın Açıköğretim Lisesi sınavlarında türbana izin vermeyen kararı yok sayılarak açıkça suç işlendi. Fiili durum yaratılarak hukukun önüne geçildi ve yargı kararları hiçe sayıldı. Sınavlarda görevli öğretmenlerimiz durumu tutanakla saptamak zorunda bırakıldılar.”

Seçkin KIRARSLAN- Sena AYÇİÇEK/ZONGULDAK, (DHA) 
RADİKAL - 26 Ocak 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.