Adana'da 2 Temmuz 93 Platformu'ndan eylem...

Adana'da 2 Temmuz 93 Platformu'ndan eylem...

Adana'da 2 Temmuz 93 Platformu'ndan eylem...Sivas’ı unutma unutturma! Adana 2 Temmuz 93 Platformu bileşenleri ( KESK, TMMOB, TTB, ÖDP, EMEP,...

A+A-

Adana'da 2 Temmuz 93 Platformu'ndan eylem...Adana'da 2 Temmuz 93 Platformu'ndan eylem...

Sivas’ı unutma unutturma!

Adana 2 Temmuz 93 Platformu bileşenleri ( KESK, TMMOB, TTB, ÖDP, EMEP, DTP, İHD, Halkevleri, Adana Alevi Bileşenleri) bugün saat 12.30’da İnönü Parkında gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile Sivas katliamını protesto ettiler.

Basın açıklamasında “Adana 2 Temmuz 93 Platformu” ve “Unutmadık unutturmayacağız” şiarlı ve Sivas’ta yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart açıldı.

Basın açıklamasına geçmeden önce Zülfü Livaneli’nin Yangın yeri şiiri okundu. Şiir dinletisinin ardından kısa bir semah dönüldü. Daha sonra basın açıklamasını platform bilenleri adına PSAKD Başkanı Metin Çelik okudu. Basın açıklamasında şunlar söylendi.

“Katliamın 15. yılında bağımsız, demokratik ve özgür bir ülke yaratma mücadelemizde, Madımak Oteli’nin müze yapılması ve 2 Temmuz 1993 gününün uluslararası düzeyde kabul gören evrensel bir anma günü olarak kabul edilmesi gerektiğini ilan ediyoruz. Madımak’ta bedenleriyle ateşte semaha duran canlarımızın direncinin, bilincinin ve inancının yaşatılması ve bir daha katliamların yaşanmaması için dünya insanlığının düşünsel, siyasal ve kültürel belleğinde böylesi bir güne gereksinim var. Bu anlamda demokratik kamuoyunu taleplerimize destek vermeye davet ediyoruz.

Sivas-Madımak Katliamı’nın ardındaki güçlerin ve elebaşlarının bir başbakanın çekmecesinden çıkan, Maraş Katliamı ile ilgili bilgi notu ile belgelendiğini artık biliyoruz. Bu nedenle, Sivas Katliamı’nın 15. Yılında Emperyalizme, Faşizme, Irkçılığa, Gericiliğe ve Yoksulluğa karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 1 Mayısları, Maraş, Çorum, Gazi ve Sivas-Madımak Katliamlarını Unutmadık, Unutturmayacağız!”

Basın açıklaması boyunca “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek!”, “Sivas’ı unutma unutturma!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganları atıldı.

Basın açıklamasına yaklaşık 120 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / Adana - 1 Temmuz 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.