Adana'da mitinge çağrı

Adana'da mitinge çağrı

Adana'da mitinge çağrı(19.12.08) - 21 Aralık Pazar günü Maraş katliamının 30. yıl dönümü nedeni ile gerçekleştirilecek...

A+A-

Adana'da mitinge çağrıAdana'da mitinge çağrı

(19.12.08) - 21 Aralık Pazar günü Maraş katliamının 30. yıl dönümü nedeni ile gerçekleştirilecek olan mitinge çağrı amaçlı mitinge katılan kurumlarla birlikte 18 Aralık günü bir yürüyüş düzenlendi.

Saat 12.15’te 5 Ocak Meydanı'ndan İnönü Parkı'na doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçildi. Yürüyüşte  “Maraş, Çorum, Sivas, Gazi… Unutmadık unutturmayacağız!” pankartı açıldı. İnönü Parkı'na gelindiğinde katılımcı kurumlar ve Tertip Komitesi adına Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa basın metnini okudu. Basın metninde sermaye devletinin katliamları sıralandıktan sonra tüm bu katliamların cezasız kaldığı, hesabının sorulmadığı belirtildi. Açıklama şu sözlerle son buldu:

“Katillerin, darbecilerin, işkencecilerin yargılanabilmesi ve yeni darbe girişimlerinin önlenebilmesi için başta Anayasa’da ve TSK içtüzüğünde darbecileri koruyan maddeler temizlenmelidir. Bu ise, AKP gibi “sözde demokrasi havarisi” güçlerin değil halkın mücadelesi ve sahiplenmesi ile gerçekleşebilecektir.”

Adana'da mitinge çağrı

Basın metninin okunmasının ardından mitinge katılacak kurumların isimleri okundu. Mitinge şu kurumlar katılacak:

Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Tunceliler Kültür Tanıtma Ve Yardımlaşma Derneği, Yüreğir Cem Birleşme ve Dayanışma Kültür Derneği, Bulamlar Çevre Köyleri Dayanışma Derneği, Kesk, Disk, Tmmob, Ttb, Chp, Shp, Dsp, Emep/ Ödp, Dtp, Sdp, Esp, İhd, Halkevleri, Sosyalist Parti, Dev- Lis, Dhp, Akader, Devrimci Alevi Komitesi, Töp, Hak-Par, Seh Girişimi

Kızıl Bayrak/Adana - 19 Aralık 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.