Adana'da "Mum Söndü" hakaretine tepki

Adana'da "Mum Söndü" hakaretine tepki

Adana'da "Mum Söndü" hakaretine tepkiAdana'da, Alevi Bektaşi Federasyonu'na bağlı dernekler, ünlü sunucu Mehmet Ali...

A+A-

Adana'da "Mum Söndü" hakaretine tepkiAdana'da "Mum Söndü" hakaretine tepki

Adana'da, Alevi Bektaşi Federasyonu'na bağlı dernekler, ünlü sunucu Mehmet Ali Erbil'in Star TV'de yaptığı "mum söndü" hakaretine tepki gösterdi, protesto etti.

İnönü Parkı'nda toplanan Aleviler, yürüyerek Atatürk Caddesi'nde Doğan Haber Ajansı'nın bulunduğu binaya geldi. Bina önünde ünlü sunucu Mehmet Ali Erbil'i alkışlarla protesto eden grup, burada bir basın açıklaması yaptı.

Adana Alevi Bileşenleri adına açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Mikdat Öztürk, bu gafın tarihsel bir durum olduğunu vurgulayarak, bu tür durumlarla sürekli karşılaştıklarını ifade etti. Öztürk, "Tarihsel olarak Yezit'ten, Muaviye'den, Nizam-ül Mülk'ten, Ebussuud Efendi'den, Yavuz'dan aldıkları mirası şu modern çağda yineliyorlar ve büyütüyorlar. Kardeşlik duygularımızı zaafa uğratıyorlar. Kin ve nefret yayıyorlar" dedi. Mum sözünün ne anlama geldiğinin toplumun bütün kesimleri tarafından bilindiğini belirten Öztürk, "Mehmet Ali Erbil o kadar pişkin ki, dün akşam konuştuğu bir TV kanalında kendisini protesto edenleri, 'birkaç provokatör' olarak nitelemiş. Yakışır kendisine, ne de olsa 'mum söndürücü'dür. Bu arada herkes Güner Ümit'i hatırlasın" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup Doğan Haber Ajansı'nın bulunduğu binaya siyah çelenk bıraktı.

7 Ekim 2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.