Adana'daki Alevi Mitingine Çağrı

Adana'daki Alevi Mitingine Çağrı

Adana'daki Alevi Mitingine ÇağrıAlevİ Bektaşi Federasyonu temsilcisi Kemal Derin, Maraş Katliamı"nın 30"uncu yıldönümü...

A+A-

Adana'daki Alevi Mitingine ÇağrıAdana'daki Alevi Mitingine Çağrı

Alevİ Bektaşi Federasyonu temsilcisi Kemal Derin, Maraş Katliamı"nın 30"uncu yıldönümü nedeniyle 21 Aralık"ta Adana"da yapılacak olan Alevi mitingine katılım çağrısı yaptı. Derin, "Maraş katliamı tasarlanırken senaryonun en önemli parçası, katliamcıların önce korunması, sonra zaman içerisinde suçsuz ilan edilmeleriydi" dedi.

Adana Pir Sultan Abdal Derneği önünde toplanarak, İnönü Parkı"na 21 Aralık mitingine çağrı amacıyla yürüyüş yapan Aleviler, Maraş Katliamı"nın aydınlatılmasını talep etti. Aleviler adına basın açıklamasını yapan Kemal Derin, katilamcıların asıl amacının, gelişmekte olan özel emekçi hareketini, solu ve toplumsal muhalefetin yükselişini durdurmak ve 12 Eylül askeri darbesine zemin hazırlamak için, Maraş"ta Alevi, solcu, demokrat insanları kıyıma uğratıp, sağ kalanları ise baskı altına alarak sindirmek olduğunu dile getirdi. Derin, “Katliamın CIA’dan ve onun yönlendirdiği devlet içindeki derin güçlerinden icazet alınmadan yapılması mümkün değildi. Zaten bu gerçek yıllar sonra Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in arşivinden çıkan "bilgi notu" ile doğrulandı" diye konuştu.

Baba İshak ve Yarenlerinden, Deniz Gezmiş"e, 12 yaşında semah dönmek için gittiği Sivas"ta yakılan Koray Kaya"dan 12 yaşında 13 kurşunla öldürülen Uğur Kaymaz"a kadar yaşanan tüm cinayet ve katliamların sorumlusunun aynı organize güçler olduğuna dikkat çeken Derin, katliamları yaşatanların suçlu görülmek yerine katliamları gündeme getirenlerin suçlu görüldüğünü söyledi.

"Türkiye, geçmişindeki bu utancı temizlemek, geleceğini de aydınlatmak zorundadır" diyen Derin,  katliamın gizli arşiv belgelerinin açıklanması, karanlıkta kalmış gerçek faillerinin bulunması ve Alevilerden özür dilenmesi ile çözümün gerçekleşeceğini dile getirdi.

Alevi Bektaşi Federasyonu"nun desteği ile 21 Aralık Pazar günü Adana"da düzenlenecek olan "Unutursak Hatırlatırlar", "Katliamın gizli arşivleri açıklansın" mitingine tüm halkı davet eden Kemal Derin, "Bu mitinge vereceğiniz desteğin, farklı kültürlerin ve inançların bir arada yaşayabileceği bir Türkiye özleminin gerçekleşmesine katkı sunacağını ve Maraş katliamını unutturmak isteyen çevrelere etkili bir cevap olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

BirGün - 15 Aralık 2008 Pazartesi

Mitinge katılım çağrısı

Adana Alevi Bileşenleri, Maraş katliamının 30. yılında ‘Unutursak Hatırlatırlar, Katliamın Gizli Arşivleri Açıklansın’ başlıklı bir miting düzenleyecek.

Adana Alevi Bileşenleri, Maraş katliamının 30. yılında ‘Unutursak Hatırlatırlar, Katliamın Gizli Arşivleri Açıklansın’ başlıklı bir miting düzenleyecek. 21 Aralık Pazar günü saat 12.00’de Mimar Sinan Amfi Tiyatro önünde başlayacak miting öncesi bir basın açıklaması yapıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesi önünde bir araya gelen Alevilerle EMEP, DTP, ÖDP, Eğitim Sen, Halkevleri ve ESP üyeleri, sloganlarla İnönü Parkı’na kadar yürüdü. Burada basın açıklaması yapan ABF’den Kemal Derin, katliamlara ve kıyımlara karşı olan herkesi mitinge beklediklerini söyledi.

(Adana/EVRENSEL) - 15 Aralık 2008 Pazartesi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.