Adapazarı'nda ülkücü saldırı : 1 ölü

Adapazarı'nda ülkücü saldırı : 1 ölü

Adapazarı'nda olaylı gece: 1 ölü Adapazarı'nda, Demokratik Toplum Partisi'nin 'barış ve kardeşlik' gecesi bir grup...

A+A-

Adapazarı'nda ülkücü saldırı : 1 ölüAdapazarı'nda olaylı gece: 1 ölü
 
Adapazarı'nda, Demokratik Toplum Partisi'nin 'barış ve kardeşlik' gecesi bir grup tarafından basılmak istendi. Polis, 5 saat boyunca salona girmek isteyenleri engelledi. Bu sırada kalp krizi geçiren bir kişi yaşamını yitirdi

ADAPAZARI'nda Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) bir düğün salonunda düzenlediği gençlik gecesi, ellerinde Türk bayrakları olan yaklaşık yaklaşık 500 kişilik bir grup tarafından protesto edildi. Öfkeli kalabalığın eylemi, 5.5 saat sürdü. Etkinliğin yapıldığı salona girmek isteyen ve aralarında 4 gün önce Hakkari de şehit olan Komando Çavuş Tuncay Özdemir'in de yakınlarının bulunduğu kalabalık ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. İzinli polisler göreve çağrılıp Kocaeli Emniyeti'nden de takviye istenirken, olay yerine giden Sakarya Valisi Hüseyin Atak'ın ikna çabaları da sonuçsuz kaldı.

Dün saat 19.00'da bir dün salonunda DTP'nin ‘Barış ve kardeşlik’ adı altında düzenlediği geceye DTP Urfa Milletvekili İbrahim Binici ile genel merkezden bazı isimler de katıldı. Salonu dolduran partililer, habercilerin görüntü ve resim almalarına kısa süre için izin verildikten sonra dışarı çıkartıldı. Gecede partililerin getirttiği bazı sanatçılar da sahneye çıktı.

Polisin çevresinde önlem aldığı salona,saat 20.00 sıralarında ellerinde Türk bayrakları olan ve Alperen Ocakları üyesi olduğu iddia edilen yaklaşık 30 kişilik grup geldi. Bu grup salon önünde İstiklal Marşı’nı söyledikten sonra ayrıldı. Ancak satta 20.30 sıralarında bu kez yaklaşık 100 kişi yeniden salonun önüne gelerek “Kahrolsun PKK” diye bağırarak salona girmek istedi. Salon çevresinde etten duvar ören polis, kalabalığın içeri girmesine izin vermedi.

ÇAVUŞUMUZU YENİ ŞEHİT VERDİK

“Daha dört gün önce Komando Çavuş Tuncay Özdemir'ı şehit verdik” diye bağıran kalabalığı, polis güçlükle uzaklaştırmaya çalışırken, bir süre sonra da Sakarya Valisi Hüseyin Atak olay yerine geldi. Öfkeli kalabalığı sükunete davet eden Vali Atak, dağılmalarını uyardı.

ŞEHİT ÇAVUŞUN YAKINLARI DA KATILDI

Tüm uyarılara rağmen öfkeli kalabalık salon önünde bekleyişini sürdürürken, gerginlik de arttı. 2 saat içerisinde kalabalık yaklaşık 300 kişiye ulaşırken, bu kişilerin aralarında 4 gün önce Hakkari’de mayına basarak şehit olan ve Karapürçek İlçesi'nde toprağa verilen Tuncay Özdemir’in yakınları ile arkadaşlarının da bulunduğu öğrenildi.

İZİNLİ POLİSLER EVLERİNDEN ÇAĞRILDI

Gençlerin dağılmaması üzerine bu kez Emniyet Müdürlüğü, hafta sonu nedeniyle izinli olan polisleri de evlmerinden çağırırken, Kocaeli’den de takviye kuvvet istendi. Kısa sürede etkinliğin düzenlendiği salona takviye ekipler gelirken, kapının girişi de pankerle kapatıldı.

Bu arada DTP'nin etkinliğinde Güneydoğu'da ölen teröristler için saygı durusunda bulunduğu yönünde duyumlar alındığı iddiaları üzerine gerginlik arttı.

2 GÜN ÖNCE ELEKTRİK POSTA İLE DUYURU

Öte yandan, iki gün önceden bazı gençlerin gönderdikleri e-mail yoluyla, DTP’nin etkinliği konusunda birbirlerini bilgilendirdikleri anlaşıldı.

EYLEM, 5.5 SAAT SÜRDÜ

5.5 saat süren gerginlik sonrası içeride mahsur kalan 400 dolayındaki DTP yöneticileri ve partililer, saat 01.50 sıralarında otobüslere bindirildi. Güvenlik güçlerinin salon çevresinde toplanan protestocuları tamamen dağıtmasının ardından DTP'lilerin bulunduğu otobüsler polis eskortluğunda hareket etti. İl dışına çıkartıldıkları öğrenilen DTP'lilerin kesin olarak nereye götürüldükleri ise güvenlik nedeniyle açıklanmadı.

KALBİNE YENİK DÜŞTÜ

Bu arada olaylar nedeniyle mahsur kaldığı düğün salonunda kalbinden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 2 kişiden Ebubekir Kalkalı öldü. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiğinde kalp krizi geçirdiği anlaşılan Kalkalı, doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.

Zafer TOKUŞ- Ergün AYAZ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)
MİLLİYET - 28 Nisan 2008

DTP gecesi basılmak istendi

Demokratik Toplum Partisi’nin Adapazarı’nda bir düğün salonunda düzenlediği gece, yaklaşık 100 kişilik grup tarafından basılmak istendi. Olaylar sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırılanlardan bir kişi kalp krizinden yaşamını yitirdi.
 
ADAPAZARI - DTP Şanlıurfa milletvekili ve DTP genel merkezinden bazı kişilerin de katıldığı etkinliğin yapıldığı düğün salonunun önünde toplanan ve Türk bayrakları taşıyan 100 kişilik bir grup, önce İstiklal Marşı söyledi, ardından terör örgütü PKK aleyhinde slogan atarak salona girmek istedi.

Salona girmesi polis tarafından engellenen grupla güvenlik güçleri arasındaki gerginliğin artması üzerine, Sakarya Valisi Hüseyin Atak olay yerine gitti. Güvenlik önlemlerine jandarma ve İzmit’ten gelen çevik kuvvet ekipleri de destek verdi.

Salonda bulunan DTP’lilerden bazıları, gerginlik nedeniyle fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

Tedavi altına alınan 65 yaşındaki Ebubekir Kalkalı ise hayatını kaybetti. Otopsi sonucu, Kalkalı’nın ölüm nedeninin kalp krizi olduğu kesinleşti.

Salondaki diğer DTP’liler ise belediyeye ait otobüslerle İstanbul, İzmit ve Adapazarı’nın ilçelerine gönderildi. Sakarya Valiliği, olaylarla ilgili olarak soruşturma başlattı.

NTV - 28 Nisan 2008 Pazartesi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.