Adıyaman Alevi Köyleri Tehdit altında

Adıyaman Alevi Köyleri Tehdit altında

(Adıyaman) Alevi köyleri Koçali Barajı tehdidi altında. Barajın yapımına karşı tepkiler büyürken, köylülerin kurduğu Koçali Barajı’na Hayır Platformu’nun...

A+A-

(Adıyaman) Alevi köyleri Koçali Barajı tehdidi altında. Barajın yapımına karşı tepkiler büyürken, köylülerin kurduğu Koçali Barajı’na Hayır Platformu’nun avukatı Bülent Çınar, hedeflenenin bölgeyi insansızlaştırmak ve asimile etmek olduğunun altını çizdi.

Semsûr’un Şêxbor (Çatal Ağaç), Şehînqa (Doğanlı), Qirikan (Gökçay), Buvukan (Bağlıca) ve Kurêmille (Ağaçkonak) Alevi köyleri, yapımı için ihale edilen Koçali Barajı’nın tehdidi altında. Daha önceden barajın yapılmaması için Adıyaman-Malatya yolunu trafiğe kapatarak eylem yapan ve barajın getirisinin götürüsünden fazla olacağını savunan köylüler, tepkili.

Köylüler, hedefin Kürt Alevileri bölgeden uzaklaştırmak ve asimile etmek olduğunu anlatmışttı. KATAM İnşaat Limited Şirketi’ne ihale edilen barajın yapımına karşı köylülerin kurduğu Koçali Barajı’na Hayır Platformu’nun avukatı Bülent Çınar, hedeflenenin bölgeyi insansızlaştırmak ve asimile etmek olduğunun altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.