Adliye'de namaz kılma ısrarı

Adliye'de namaz kılma ısrarı

Adliye'de namaz kılma ısrarı Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak tanınan Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 18 sanık hakkındaki davada...

A+A-

Adliye'de namaz kılma ısrarıAdliye'de namaz kılma ısrarı

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak tanınan Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 18 sanık hakkındaki davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Oktar ve diğer sanıkların beraatini talep etti.

Oktar Babuna ile bazı sanıkların, verilen arada adliye koridorunda ceketlerini yere sererek namaz kılma isteği polislerce, 'mescitte kılın' denilerek engellendi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklardan Tarkan Yavaş, Halil Hilmi Müftüoğlu, Hasan Basri Güner, Korkut Yasa ve Uğur Örmen katıldı. Avukatı Rezzan Aydınoğlu'nun ara celsede sanıklar Fırat Develioğlu, Ufuk Özturgut, Ferhat Terkoğlu ve Ersin Alacağ'dan şikayetçi olmadıklarına dair dilekçe verdiği tutanağa geçirildi. Bazı sanıkların, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki işkence davası sürdüğünden dava dosyasının bekletici mesele yapılması isteği mahkemece reddedildi.

Savcı Orhan Erbay ise, sanıkların poliste müdafileri hazır olmadan alınan ifadelerin, işkence altında alındığını belirttiklerini, bu ifadelerden başka dosyalarında sanıklar aleyhinde delil bulunmadığını öne sürdü. Savcı, mahkemenin daha önce verdiği ara kararda sanıkların hukuka aykırı olarak alındığı öne sürülen ifadelerin dosyadan çıkartılması şeklindeki talebin reddedildiğini hatırlattı. Savcı, sanıklardan Adnan Oktar'ın "suç işlemek için örgüt kurmak ve diğer sanıkların örgütün yöneticisi olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak" suçlarını işledikleri sabit olmadığından sanıkların beraatini talep etti. Bu arada, sanıklar ve avukatları tarafsız olmadıklarını öne sürdükleri mahkeme heyetinin reddini talep ettiler. "Red" talebinin davayı uzatmaya yönelik olduğunu belirten mahkeme, talebi reddetti. Duruşma ertelendi.

Duruşmaya ara verilmesi üzerine, Oktar Babuna ile bazı sanıklar, duruşma salonu önünde ceketlerini sererek namaz kılmak isteyince adliye polisi müdahale etti. Sanık ve yakınları namaz konusunda ısrar edince, başkomiser, adliye koridorunda böyle bir şeye izin veremeyeceklerini belirtti.

Namaz kılmak isteyenlerin adliye mescitini kullanabilecekleri anlatıldı. Bunun üzerine grup, ayrıldı. Duruşma çıkışı Oktar Babuna ile birlikte kardeşleri, annesi Semin Babuna ile Türkan Akyüzalp'i çember içine aldı. Arabaya binmek isteyen anneler engellenince, polis kalabalıktan ayırarak adliyeye götürdü. Bir süre adliye önünde bekleyen Adnan Hoca taraftarları, daha sonra ayrıldılar.

BOLU DHA - MİLLİYET - 2 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.