Adnan Oktar Dawkins'e karşı

Adnan Oktar Dawkins'e karşı

Adnan Oktar Dawkins'e karşıAdnan Oktar'ın, ünlü evrim teorisyeni Prof. Richard Dawkins'in internet sitesine erişimi mahkeme kararıyla...

A+A-

Adnan Oktar Dawkins'e karşıAdnan Oktar Dawkins'e karşı

Adnan Oktar'ın, ünlü evrim teorisyeni Prof. Richard Dawkins'in internet sitesine erişimi mahkeme kararıyla yasaklatması Türkiye'den önce İngiltere'de büyük yankı uyandırdı. Adnan Oktar'ın, Türkiye'de üçüncü defa bir siteye erişimi yasaklatmayı başarmış olması, ifade özgürlüğü hakkında ciddi tartışmaların yaşandığı şu günlerde büyük tepki toplayacak gibi görünüyor.

İstanbul- Ünlü evrim teorisyeni Prof. Richard Dawkins’in internet sitesi, Adnan Oktar’ın şahsı ve ‘Atlas of Creation’ kitabı hakkında kişilik haklarını ihlâl eder nitelikteki yazılar nedeniyle Şişli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla tedbiren kapatıldı.

İhtiyati tebir ve 8 bin YTL tazminat

Oktar’ın ayrıca ihtiyati tedbir kararından sonra sitenin hazırlayıcısı aleyhine Kadıköy Asliye Hukuk Mahkemeleri nezdinde 8 bin YTL’lik manevi tazminat davası açtığı belirtiliyor. Oxford Üniversitesi profesörlerinden biyolog, düşünür, dünyada ve Türkiye’de büyük ses getirip en çok satanlar listelerinde yer alan Tanrı Yanılgısı’nın da aralarında bulunduğu kitapların yazarı Prof. Richard Dawkins’in www.richarddawkins.net adlı internet sitesine Türkiye’den erişim mahkeme kararıyla engellenmişti. Ancak internet kullanıcılarının YouTube gibi site kapatmalarında alışkın oldukları şekilde, sitenin hangi mahkemenin kararıyla kapatıldığına ilişkin bir bilgiye yer verilmemişti.

Kitapları Türkçe'de de basılmıştı

Gen Bencildir”, “Kör Saatçi” ve “Tanrı Yanılgısı” gibi kitapları Türkiye’de de yayımlanan, bazı kitapları TÜBİTAK tarafından Türkçe’ye çevrilen Richard Dawkins’in “Tanrı Yanılgısı” adlı kitabının Türkiye yayıncısı “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği iddiasıyla yargılanmış ve beraat etmişti.

CUMHURİYET PORTAL - AA - 20 Eylül 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.