Afyon Lisesi'nde gizli mescit iddiası

Afyon Lisesi'nde gizli mescit iddiası

Lisenin içinde gizli mescit Biz Afyon Lisesi’nde okuyan bir grup öğrenci olarak okulumuzda tarikatçılığa ve hurafeciliğe dayanan bir...

A+A-

Lisenin içinde gizli mescit Lisenin içinde gizli mescit

Biz Afyon Lisesi’nde okuyan bir grup öğrenci olarak okulumuzda tarikatçılığa ve hurafeciliğe dayanan bir uygulamadan bahsedeceğiz.

Biz Afyon Lisesi’nde okuyan bir grup öğrenci olarak okulumuzda tarikatçılığa ve hurafeciliğe dayanan bir uygulamadan bahsedeceğiz. Yasak olmasına rağmen okulumuzun içinde gizli ama aşikar bir biçimde mescit kuruldu, mescit gizleniyor. Özel öğrenciler bu mescide alınıyor ve orada kendilerine dini eğitim veriliyor. Her öğrenci bu mescide alınmıyor, her öğretmen buraya giremiyor.

Zaten okulumuzda ülkücü örgütlenmesi almış başını gidiyor. Belli zamanlarda ülkücüler okulda haraç topluyor, terör estiriyorlar. Eğitim-Bir- Sen’li ve Türk Eğitim-Sen’li hocalar bunlara çanak tutuyorlar. Mescit de bunların eseri. Verdikleri derslerde Kürt düşmanlığı körükleniyor. Alakası olmadığı halde Lübnan ve Filistin Hizbullahı övülüyor. Bilim adamları, hatta cumhuriyetçiler bile kötüleniyor. AKP ve Milli Eğitim Bakanı’na övgüler diziliyor.

Biz parasız eğitim istiyoruz, ÖSS’nin kalkmasını istiyoruz, eğitimin bilimsel olmasını istiyoruz. Hurafelere dayanan bir eğitim istemiyoruz. Gerçek laik eğitim istiyoruz. Okulda ülkücü-reis örgütlenmesi istemiyoruz. Cami, mescit değil bilimsel araştırma yapacağımız bir kütüphane istiyoruz.

Afyon Lisesi’nden bir grup öğrenci (AFYON)

EVRENSEL - 8 Nisan 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.