Afyonkarahisar'da Hacı Bektaş Veli'nin 800. Doğum Yıldönümü Kutlamaları

Afyonkarahisar'da Hacı Bektaş Veli'nin 800. Doğum Yıldönümü Kutlamaları

Afyonkarahisar'da Hacı Bektaş Veli'nin 800. Doğum Yıldönümü KutlamalarıHacı Bektaş Veli'nin 800. doğum yıldönümü...

A+A-

Afyonkarahisar'da Hacı Bektaş Veli'nin 800. Doğum Yıldönümü KutlamalarıAfyonkarahisar'da Hacı Bektaş Veli'nin 800. Doğum Yıldönümü Kutlamaları

Hacı Bektaş Veli'nin 800. doğum yıldönümü dolasıysıyla Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi tarafından anma programı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü, vatandaşlar arasında yayılmak istenen savaş, şiddet, nefret duyguları yerine sevgiyi, dayanışmayı ve dostluğu egemen kılmak için çalışılması gerektiğini belirtti. Güllü, demokratik mücadelenin, Alevilerin temel ilkesi olduğunu vurguladı. Alevi örgütlenmesinin, kişi özgürlüğünün, inanç ve düşünce özgürlüğünün en aktif savunucusu olduğunu ifade eden Mustafa Güllü, Alevi örgütlenmesinin hayatın her alanında gelirlerin paylaşımından öğrenime kadar, bireyin eşitliğini savunduğunu söyledi. Aleviliğin, hiç kimseye, hiçbir kuruma, hiçbir ulusa ya da inanca bu eşitliği bozucu ayrıcılıklar tanımadığını aktaran şube Güllü, barış ve demokrasinin birbirinin ayrılmaz parçası olduğunu dile getirdi.

Demokrasi için, insan hakları için mücadele etmek ve Aleviler arasında bu düşüncülerin yayılmasına çalışmanın en başta gelen görevleri olduğunu hatırlatan Mustafa Güllü, "Alevi örgütlenmesinde devlet idaresinde laiklik ilkesi, var oluş mücadelesinin temel taşlarından biri olarak görülür. Efendimiz Hazreti Ali'nin 'Haksızlık karşısında eğer susuyorsanız, yalnız hakkınızdan değil aynı zamanda şerefinizden de olursunuz' ilkesi bizim ilkemizdir" dedi.

Anma programı kapsamında düzenlenen 'Alevilik ve Demokrasi' konulu panele de konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Hasan Nedim Şahhüseyinoğlu katıldı.

Haberfx.net - 31 Ekim 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.