AGEP : "Alevi İftarına Hayır"

AGEP : "Alevi İftarına Hayır"

AGEP : "Alevi İftarına Hayır"Alevi Bektaşi Gençlik Platformu (AGEP), AKP'nin Feshane'de düzenlediği "Alevi iftarına"...

A+A-

AGEP : "Alevi İftarına Hayır"AGEP : "Alevi İftarına Hayır"

Alevi Bektaşi Gençlik Platformu (AGEP), AKP'nin Feshane'de düzenlediği "Alevi iftarına" tepki gösterdi. "Bugün lüks bir mekan da yemek yiyerek İmam Hüseyin’e ihanet edilmektedir. Bizler bu ihanete asla ortak olmayacağız." denilen açıklamayı aktarıyoruz:

"Bugün tam bir yıl önce Alevi inancına sokulmaya çalışılan Alevi İftarı tanımlamasının yıl dönümü ve bugün bu sofra ikinci kez kuruluyor.

Geçen Sene AKP’nin Alevi açılımı tezi ile ortaya atılan ve fos çıkan çalışma bu senede sofraya geçen yıl oturmaması hayretler yaratan Cem Vakfı Genel başkanı İzzettin Doğan’ı oturtuyor.

Kısa bir süre önce 4. Alevi Dedeler –Babalar toplantısı yaparak Akp’ye şov meydanı yaratan Cem Vakfı bu toplantısında hükümetten  6 maddelik taleplerini dile getirdiler ;

1-Din Hizmetleri Bütçesinden Alevilere pay ayrılmalı

2- Okullarda tüm inançlar yansız öğretilmeli

3- TV' de inanç grupları aynı oranda ifade edilmeli

4- Cem evleri yapımına mali destek sağlanmalı

5- Alevi dedeleri yetiştirmek için okul açılmalı

6- Saz okullarda müzik aleti olarak tavsiye edilmeli

Yukarıdaki taleplerin içinde 35 kişinin diri diri yakıldığı Madımak Utanç Müzesi talebi yer almadı. Madımağın M’sini taleplerinde barındırmayan bir kurumun Alevi Kurumu olarak ortaya çıkması ve Alevilik adına hükümetle veya başkaları ile görüşme  yapması imkansızdır.

Madımak Oteli’nin utanç Müzesi olmasını talep etmeyen, kendi siyasi ve ekonomik çıkarları doğrultusunda hareket eden ve kendi bünyesinde oluşturduğu Alevi Diyanetine bağlı dedeleri devletten maaş almaya yönlendirip ağızlarına bir kaşık bal sürmek isteyen Cem Vakfını ve İzzettin Doğan’ı kınıyoruz.

Laik ve Demokratik bir ülkede yukarıdaki isteklerin olması sadece çıkarlar içindir. Laik bir ülkede okullarda din eğitimi olmaz, laik bir ülkede devlet dine müdahil olmaz.

Bizler Alevi Gençleri olarak  Kamuoyuna Duyurmak isteriz ki Cem vakfı Alevileri temsil yetkisine sahip değildir. Yalnız kendini temsil eden Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan bizi temsil edemez.

Bugün lüks bir mekan da yemek yiyerek İmam Hüseyin’e ihanet edilmektedir. Bizler bu ihanete asla ortak olmayacağız.

Bu yemeğe katılanlar bizden değildir. Kendilerini kınıyor tarihin içinde yaptıkları yanlış davranışlarla yer almalarını bekliyoruz.

Saygılarımızla

Serkan DOĞAN
Alevileriz Forum Editörü
Alevi Bektaşi Gençlik Platformu Basın Kordinatörü

KAYNAK : Alevihaber.com - 8 Ocak 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.