Ahmet Altan'dan ikinci ATAKÜRT yazısı diye sunulan Kürtler yalan çıktı

Ahmet Altan'dan ikinci ATAKÜRT yazısı diye sunulan Kürtler yalan çıktı

Ahmet Altan'a ait olduğu öne sürülen bir mektup dolaşıma sokuldu

A+A-

1138 günlük tutukluluğun ardından 4 Kasım 2019’da tahliye edilen, ancak basına konuştuğu için 13 Kasım’da yeniden tutuklanan yazar Ahmet Altan’ın ismi bu kez sahte bir mektupla gündeme getirildi.

Gazeteci-yazar Ahmet Altan’ın yazdığı öne sürülen ‘Kürtler’ başlıklı bir mektup, sosyal medyada dolaşıma sokuldu.

İmla hataları ve anlatım bozukluğuyla dolu ‘hapisten notlar’ cümlesiyle başlayan mektupta, Ahmet Altan kendisinden, “İnsanlar Shakespeari hatırladıkları gibi beni de hatırlayacaklar. Ben yeri geldiğinde bir milliyetçiyim. Milliyetçi başarılarımı yaptığım sanatsal çalışmalar üzerine kazandım” şeklinde bahsetmiş gibi lanse ediliyor.

“Benim Erdoğan’a gücüm yetmez ama, Erdoğan benim düşüncelerimi ve fikirlerimi satın alamaz. Parayla ve korkutarak satın alamadığı iki adam bir kadın var Türkiye’de, biri Selahattin Demirtaş, biri ben, biride Figen Yüksekdağ’dır” cümlelerinin de yer aldığı sahte mektup, bazı internet siteleri tarafından da, Ahmet Altan’ın mektubu denilerek yayınlandı.

SANEM ALTAN: O NE ÇİRKİN CÜMLELER

Ahmet Altan’ın kızı Sanem Altan, söz konusu sahte mektuba tepki göstererek, “Ne yaparsanız yapın Onu kendinize benzetemeyeceksiniz!” dedi.

Sanem Altan, söz konusu sahte mektuba ilişkin sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“Ne yaparsanız yapın onu kendinize benzetemeyeceksiniz! Ahmet Altan yazdı denilen yazı, her şeyin başında yazıya ihanet bir metin, o ne çirkin cümleler. Ahmet Altan büyük bir yazardır, o yazının onun kaleminden çıkmadığı bu sebeple bile bellidir, inanmakta çıkarı olan inanır buna, net!”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.