'Aile imamlığı asimilasyon projesi'

'Aile imamlığı asimilasyon projesi'

'Aile imamlığı asimilasyon projesi' KIZILIRMAK Yerel Dernekleri Federasyonu 3. Genel Kurulu Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Toplantı...

A+A-

'Aile imamlığı asimilasyon projesi' 'Aile imamlığı asimilasyon projesi'

KIZILIRMAK Yerel Dernekleri Federasyonu 3. Genel Kurulu Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Aralarında Genel Kurul Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Çorum-Der, Kars Demokratik Dernekler Federasyonu ve Emek Partisi’nin de olduğu çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcisi de genel kurulu izledi.

Dün yapılan genel kurulda konuşan Genel Başkan Mustafa Özarslan, Türkiye’nin bir ortaçağ karanlığı içinde bulunduğunu belirterek, ülkenin içinde bulunulan durumda örgütlü olmanın can alıcı önemde olduğunu vurguladı. AKP’nin referandum süreciyle birlikte her alanı kuşatma altına aldığını ifade eden Özarslan, referandumda “evet” çağrısı yapan bazı sol kesimleri eleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın daha önemli bir statüye getirildiğini belirten Özarslan, “Aile imamlığı” uygulamasına tepki gösterdi. Özarslan, “Her mahallenin imamı o mahallenin kanaat önderi haline getirilmiştir. Kanaat önderi her mahallenin kendisinin seçeceği bir önderlik iken, hükümet bunu atamalarla belirliyor” dedi.

Ankara’nın Aile İmamlığı için pilot bölge olduğunu hatırlatan Özarslan, uygulamanın amacının asimilasyonun hızlı bir şekilde devam etmesi olduğunu söyledi. Din derslerine giren imamın artık evin içine de gireceğini söyleyen Özarslan, bunu engelleyecek olan çağdaş ilerici ve aydın kişilerin kendileri olduğunu belirtti.

‘ARTIK SOKAĞA ÇIKMA ZAMANI’

Kuşatılmayan tek yerin Alevi örgütleri olduğunu gören AKP’nin kendi Alevisini yaratmaya çalıştığını dile getiren Özarslan, Aleviler için artık eylemlilik zamanının geldiğini ifade etti. Özarslan, “Artık sokağa çıkmak zorundayız. Köy dernekleri, partiler, sendikalarda çalışmalı, aktif olmalı ve tek vücut olmalıyız. Bu asimilasyon sürecine bizler engel olacağız” dedi.

Açılışta konuşan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan ise, demokrasi söylemini dilinden düşürmeyen AKP’nin işçilerden, emekçi halktan, kadınlardan Kürtlerden Alevilerden yana bir demokratikleşmeden yana olmadığını vurguladı. Yargının dün de, bugün de bağımsız olmadığına dikkat çeken Gürkan, yargının tamamen sistemin ihtiyaçlarına cevap verecek konuma getirildiğini belirtti. Gürkan, “Bugün AKP iktidarıyla zaten laik olmayan sistem, muhafazakarlaştırılmaya çalışılıyor. Bizim ihtiyacımız ise halk için ekonominin savunulduğu ve gerçek laisizmin sağlandığı bir demokratik Türkiye’dir” dedi.

YENİ BAŞKAN AĞCAOĞLU

Seçimlere tek liste ile girilirken, Kanber Ağcaoğlu da başkanlık görevine geldi. Tek listeden gösterilen adayların oylandığı kurulda, Kanber Ağcaoğlu başkanlığa seçilirken, Kemal Özcan genel sekreter, Yusuf Dağ Örgütlenme Sekreteri, Gazi Bal Genel Sayman, Sariye Kalkan Genel Yazman seçildi. Yönetim Kurulunda bulunan diğer isimler ise Abidin Aslan, Erkan Saraç, Rüstem Çakmak, Şengül Kılıç, İlyas Kaman.

(Ankara/EVRENSEL) 01.11.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.