Ajanlık Tartışması Büyüyor

Ajanlık Tartışması Büyüyor

Ajanlık Tartışması BüyüyorFaruk Çelik'te ajanlık yapıyor o zamanSanatçı Arif Sağ, kişilik haklarına hakaret ettiği gerekçesiyle...

A+A-

Ajanlık Tartışması BüyüyorAjanlık Tartışması Büyüyor

Faruk Çelik'te ajanlık yapıyor o zaman

Sanatçı Arif Sağ, kişilik haklarına hakaret ettiği gerekçesiyle Devlet Bakanı Faruk Çelik hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

AK Parti milletvekili Reha Çamuroğlu’nun 2007 yılında Alevilerle ilgili yeni düzenlemeler yapılacağını duyurmasının ardından kamuoyunda ‘Alevi Açılımı’ tartışılmaya başlandı.

İlk olarak Başbakan Erdoğan, Muharrem ayında Alevilere iftar yemeği verdi. Bu iftarlara bazı dernekler katılmadı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Tunceli’ye gitti ve Cem Evi’nde sema gösterisi izledi. Bütün bunlar yapılırken bir taraftan da Necdet Subaşı’nın koordinatörlüğünde 7 çalıştay yapıldı. Alevi çalıştayı toplantıların ardından sonuçlandı ve 250 sayfalık rapor hazırlandı. Bu rapor Başbakan Erdoğan’a referandumdan önce sunuldu ancak Başbakan Erdoğan bu rapora ilişkin açıklama yapmayı uygun bulmadı.

Çalıştaylar yapılırken tartışmalarda yaşandı. Bunlardan en önemlisi Bakan Faruk Çelik ile Sanatçı Arif Sağ arasında yaşanan sözlü tartışmaydı.

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI

Arif Sağ’ın, hükümet tarafından gerçekleştirilen Alevi Çalıştayı’na eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bilgisi dâhilinde 'neler olup bittiğini kontrol etmek amacıyla' katıldığını açıklaması, Devlet Bakanı Faruk Çelik’in tepkisine neden olmuştu.

Faruk Çelik bu açıklamalara “ O sözlerle kendi tabanına ihanet etmiştir. Orada ortaya konulan samimiyete, içtenliğe saygısızlıktır. Sürece ihanettir. Yenilir yutulur türden değil. Sözde dedeler açılımı engelliyor” şeklinde karşılık vermişti.

Haberin Videosu >>>>

FARUK ÇELİK HER PAZARTESİ AJANLIK YAPIYOR

SKYTürk ekranlarında yayınlanan Haber Mahalli programı, bu konuları masaya yatırdı. Programa telefon ile bağlanan Arif Sağ ve stüdyoda bulunan Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, yaşanan tartışmalar ve alevi açılımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Arif Sağ ajanlık suçlamaları ile ilgili olarak, “ Ben ajanlık ne bilmiyorum, Faruk Bey biliyor galiba. O gün gerçekleşen çalıştaya katılacağımı eski Genel Başkan Deniz Baykal’a bildirmemi Faruk Çelik ajanlık olarak yorumluyor. Ben katıldığım toplantıları Genel Başkana bildiğimde ajanlık yapıyorsam, Sayın Faruk Çelik’te her pazartesi Başbakan’a bilgi verirken diğer bakanlarla beraber ajanlık yapmış oluyor” dedi.

BEN ÖRGÜTLÜ TOPLUMA İNANIRIM

Gerçekleştirilen çalıştaylara kendi isteği ile mi yoksa Deniz Baykal’ın isteği ile mi katıldığı sorusuna Sağ,” Ben Genel Başkanıma katılacağıma dair bilgi verdim. Toplantıya katılacağımı Ali Balkız’a da bildirmiştim. Ali Balkız da üyesi bulunduğum bir örgütün lideridir. Ben örgütlü topluma inanırım” dedi.

Bakan Faruk Çelik’e yönelik hareket davası açacağını belirten Arif Sağ, kendisi ile mahkemede görüşeceğini belirtti.

Beyazgazete.com - 30 Eylül 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.