AK Parti hükümetine Madımak eleştirisi

AK Parti hükümetine Madımak eleştirisi

AK Parti hükümetine Madımak eleştirisi      Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül,...

A+A-

AK Parti hükümetine Madımak eleştirisi     AK Parti hükümetine Madımak eleştirisi    
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, Madımak Oteli’nin “yangın formatında utanç müzesi olduğunda”, halkın vicdanı ve belleğinin yeni katliamları önleyeceğini belirtti.

Güzelgül, Sivas olaylarının 2 Temmuz’daki 18. yılı dolayısıyla pek çok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Mülkiyeliler Birliğinde basın toplantısı düzenledi.

Madımak’ta hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunarak başlandığı toplantıda Güzelgül, Sivas’ta yaşananları anlatarak, 33 kişinin ölümünü unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

Güzelgül, Madımak Oteli’nin kamulaştırılarak seçim malzemesi yapıldığını iddia etti. Otelin beş yıldızlı bir kültür merkezi olarak açılmasının organize edildiğini öne süren Güzelgül, “AKP Hükümeti neredeyse yangının ve katliamın sorumluları olarak yananları gösterip Sivas katliamı davasını kapatmak istiyor” dedi. Güzelgül, şöyle devam etti:

“Halkları kin ve nefretle bileyip onları katliamlara sürükleyen duyguyu yok etmenin koşulu, geçmişte olup bitenleri görmemezlikten gelmek değil, yapılanın ancak utanç verici ve insanlık suçu olduğunu unutmamaktan ve hesap sormaktan geçer. Sivas’ın hesabını soracağız. Ancak Madımak yangın formatında utanç müzesi olduğunda, halkın vicdanı ve belleği yeni katliamları önleyecektir.”
 
Hürriyet - 24 Haziran 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.