AK Parti ile CHP'nin farkı yok, Alevilere sağırlar

AK Parti ile CHP'nin farkı yok, Alevilere sağırlar

AK Parti ile CHP'nin farkı yok, Alevilere sağırlarAlevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Fevzi...

A+A-

AK Parti ile CHP'nin farkı yok, Alevilere sağırlarAK Parti ile CHP'nin farkı yok, Alevilere sağırlar

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, dün İstanbul’da Mustafa Kemal Pir Sultan Abdal Derneği´nde basın toplantısı düzenledi.

Grup adına hazırlanan ortak metni okuyan Balkız, 8 Kasım’da Kadıköy’de Alevilerin sorunlarını dile getirmek için miting yapacaklarını belirterek, hükümetin Alevi açılımını eleştirdi. Balkız şöyle dedi: “AKP hükümeti ‘Alevi Açılımı’, ‘Alevi Çalıştayı’ adı altında bir süreç başlattı. Başlangıç olarak Alevileri dinledi. Talepler Alevilerle çözülebilecek iken hükümet sorunu sürece yayarak, ipe un sermeye başladı. Diyanetçiler ve ilahiyatçılar da dahil olmak üzere ilgili ilgisiz birçok kesimi dinledi, dinlemeye devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ‘Zorunlu din derslerinin kaldırılması’ talebimizi İslam için tehdit oluşturduğunu ilan etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı, başta tüm laik ve demokrat kimseler olmak üzere, Alevi hak ve hukukunu savunan örgütlerimizi ve yöneticilerimizi tehdit etmektedir. Şeriatçı gizli örgütlere ve militanlara hedef göstermektedir. AKP hükümetinin Alevilerin haklı seslerine kulakları hâlâ sağır, gözleri hâlâ kördür.”

Balkız, bir gazetecinin CHP’nin bu açılımdaki rolü ile ilgili bir sorusu üzerine, “Al birini vur ötekine. AKP ile arasında fark yok” yanıtını verdi.

HÜRRİYET - M. Akif ERDEM / DHA -27 Eylül 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.