AK Parti'den Alevi açılımı

AK Parti'den Alevi açılımı

AK Parti'den Alevi açılımıErdoğan, sorunların çözümü için talimat verdi AK Parti, Alevilere yönelik açılım...

A+A-

AK Parti'den Alevi açılımıAK Parti'den Alevi açılımı

Erdoğan, sorunların çözümü için talimat verdi

AK Parti, Alevilere yönelik açılım projesi için düğmeye bastı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iletişimi sağlamak üzere AK Parti'li Reha Çamuroğlu'nu danışmanlık görevine getirdi.

AK Parti, Alevi cemaatiyle ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmalarını hızlandırdı.
 
AK Parti'nin Alevi milletvekilleri arasında yer alan İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu CNN TÜRK'e yaptığı değerlendirmede, Başbakan Erdoğan'ın sık sık Alevilerle bir araya geleceğini söyledi.

Danışmanlık görevine getirilen Çamuroğlu için AK Parti genel merkezinde bir oda ayrıldı.
 
Erdoğan, Alevi gecesine katılacak
 
Çalışmanın ilk adımı Başbakan Erdoğan'ın, 200 Alevi sivil toplumunun düzenlediği geceye katılması olacak. Ocak ayında yapılacak toplantı, Hicri takvimle Muharrem oruçlarına başlayacak Alevilerin iftar yemeği. Başbakan Erdoğan, yemekte Alevilerin sorunlarını dinleyecek.
 
Yemeği organize eden Reha Çamuroğlu, "Başbakanımız Alevi cemaatine dönük çalışmalarımızı hızlandırmamız talimatını verdi. AK Parti ile Alevilerin arasındaki iletişimi sağlamak ve sorunların çözülmesi için çalışıyoruz. Ocak ayındaki yemek bu işin başlangıcı olacak. Başbakanımız bundan sonra sık sık Cemevlerini ziyaret edecek" dedi.
 
Diyanet'te temsil projeleri
 
Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu'yla da sık sık görüştüklerini söyleyen Çamuroğlu, Alevilerin Diyanet bünyesinde temsili için bazı projeleri bulunduğunu açıkladı.
 
Çamuroğlu, Cemevlerinin ibadethane sıfatı alması, Alevi dedelerinin din görevlisi olarak kabul edilmesi gibi konuların önümüzdeki süreçte çözülmesi umudunu taşıdığını söyledi.

21 Kasım, 2007 - Fatih Atik / CNN TÜRK

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.