AKA-DER'den 2 Temmuz Etkinlikleri

AKA-DER'den 2 Temmuz Etkinlikleri

AKA-DER'den 2 Temmuz Etkinlikleri"2 Temmuz'u Unutmayanlar, Unutturmayacak Olanlardır"Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA-DER)...

A+A-

AKA-DER'den 2 Temmuz Etkinlikleri
AKA-DER'den 2 Temmuz Etkinlikleri

"2 Temmuz'u Unutmayanlar, Unutturmayacak Olanlardır"

Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA-DER) 2 Temmuz 93’te Sivas’ta yakılan 35 can için geçtiğimiz hafta Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri Mamak’ın Akşemsettin, Şirintepe ve Tekmezar Mahallesinde Cumartesi günü ise Yüksel caddesinde anma etkinlikleri düzenledi.

Etkinliklerde AKA-DER’in müzik, semah ve tiyatro grupları sahne aldılar. 2 Temmuz 93’ü anlatan belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Tiyatro oyununda Pir Sultan Abdal’ın hayatı ve asılması 2 Temmuz 93 ile bağ kurularak aktarıldı. Etkinliklerde yapılan konuşmalar da ise yapılan katliamları unutmamak ve 2 Temmuzlarda alanlara çıkmanın önemi, kimseden medet ummamak gerektiği ve halkın kendi geleceği ellerini alması için örgütlenmesi gerektiği vurgulandı. 26 Haziran cumartesi günü, Yüksel Caddesinde yapılan etkinliğe ise 2 Temmuz’da Sivas’ta katledilenlerin aileleri de katıldı. Üzerinden geçen zamana rağmen, acıları hafiflemeyen aileler, 2 Temmuz’un unutturulamayacağını söylerken, yaptıkları konuşmalarda, Madımak Otelinin Utanç Müzesi olması için mücadeleyi büyüterek devam ettirmek gerektiği çağrısını yaptılar. 

2 Temmuz’un yalnız bir tarih olmadığı, katliama karşı alınacak duruşun ve yükseltilecek mücadelenin öneminin her geçen gün daha arttığı süreçte, düzenlenen etkinliklerde örgütlenme çağırısı da öne çıkıyor. Ankara’da 2 Temmuz’da Kolej Meydanı’nda yapılacak mitinge çağrı yapıldı. PSA Kültür Derneği de, “Madımak Oteli Müze Olsun” talebini de bir kez daha dile getirirken, 2 Temmuz’da Sivas’ta Madımak oteline yürüyüş ve mitingin duyurusunu yaptı.

Yüksel Caddesi’nde çok sayıda kişinin ilgiyle izlediği etkinlik, 28 Haziran pazartesi günü Tuzluçayır meydanında yapılacak Pınar Sağ, Malik İnci ve Murat Yılmaz’ın da katılacağı anma etkinliğinin duyurusuyla son buldu.

KAYNAK : Aleivhaberajansi.com – 27 Haziran 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.