Akademisyenlere yayınevlerindende destek

Akademisyenlere yayınevlerindende destek

Barış İçin Akademisyenler Girişimi'nin hazırladığı bildiriye imza atan akademisyenlere bir destek de yayınevlerinden geldi. Yayınevleri tarafından yapılan...

A+A-

Barış İçin Akademisyenler Girişimi'nin hazırladığı bildiriye imza atan akademisyenlere bir destek de yayınevlerinden geldi. Yayınevleri tarafından yapılan açıklamada, "Barıştan yana tavır alan akademisyenlerin, yazarların yayıncısı olmaktan gurur duyduğumuzu, asla boyun eğmeyeceğimizi beyan ediyoruz" denildi.

"Biz bu suça ortak olmayacağız" diyerek operasyonların durması için devlete çağrı yapan ve bu nedenle adeta linç edilen Barış İçin Akademisyenler Girişimi'ne bir destek de yayınevlerinden geldi.

Kendilerini "Barış için Yayıncılar" olarak adlandıran oluşum, yaptıkları açıklamada, akademisyenler hakkında başlatılan linç kampanyalarını kınayarak, "Mesleğimizi ancak düşünce ve ifade özgürlüğünün bulunduğu bir ortamda sürdürebilecek olan biz yayıncılar, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'ne yönelen saldırıları kınıyoruz. Yaşam hakkını, eşitlik ve barışı savunabilmek için özgür düşüncenin şart olduğunu vurguluyoruz.

Barıştan yana tavır alan akademisyenlerin, yazarların yayıncısı olmaktan gurur duyduğumuzu, asla boyun eğmeyeceğimizi beyan ediyoruz" ifadelerini kullandı. Destek veren yayınevleri: Agora, Alef, Aram, Aras, Avesta, Ayizi, Aykırı, Ayrıntı, Barış İlhan, Belge, bgst, Bulut, Can, Cem, Ceylan, Dedalus, Dipnot, Encore, Epos, Epsilon, Evrensel Basım Yayın, Güldünya, Habitus, Herdem, Hit, Islık, İletişim, İthaki, Kalkedon, Kıbrıs Khora, Kolektif, Kök, Literatür, Metis, Morışık, Norgunk, NotaBene, Notos, Omega, Otonom, Paloma, Pan, Pencere, Sanatatak, Say, Sel, Siren, Sorun, Varlık, Verita, Versus, Yordam. 

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.