AKD : Madımak'ın "markalaştırılarak" satışa çıkarılması bir insanlık ayıbıdır

AKD : Madımak'ın "markalaştırılarak" satışa çıkarılması bir insanlık ayıbıdır

AKD : Madımak'ın "markalaştırılarak" satışa çıkarılması bir insanlık ayıbıdırALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ BASIN AÇIKLAMASIVahşetin...

A+A-

AKD : Madımak'ın "markalaştırılarak" satışa çıkarılması bir insanlık ayıbıdırAKD : Madımak'ın "markalaştırılarak" satışa çıkarılması bir insanlık ayıbıdır

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ BASIN AÇIKLAMASI

Vahşetin Marka Bedeli !

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, bir katliamın gerçekleştiği ve sonucunda 37 kişinin can verdiği Madımak Oteli, sahipleri tarafından, “www.hurriyetemlak.com” adlı emlak sitesinde satışa çıkarılmıştır. Satış ilanında “…Madımak Oteli, günümüzde, hergün artan marka değeri ile dikkati çekmektedir…” ifadesi kullanılmıştır.

Madımak Oteli’nin insan onurunu hiçe sayan bir şekilde “markalaştırılarak” satışa çıkarılması bir insanlık ayıbıdır.

İnsanlık suçu işleyerek para uğruna insan tacirliği yapanlar; insanları kaçırıp organlarını satanlar; kan ve silah üzerine ticaret yapanlar; din ve inançları, milli duyguları istismar ederek maddi menfaat sağlayanlardan sonra bir de “vahşeti” bir ticari marka haline getirmek isteyenler ortaya çıkmıştır. Sivas Katliamının gerçekleştiği Madımak Oteli vahşetin adıdır!

Alevilerin ve tüm yurttaşların acı dolu hatıraları ve onurları bir pazarlık ve ticari marka konusu haline getirilemez. Bunu yapmak toplumda kin ve nefret uyandırmaktır. Vahşete marka bedeli biçmek, yeni vahşetlere davetiye çıkarmaktır. Vahşetleri önlemek ve yurttaşlarının insanlık onurunu korumak devletin görevidir. 

Madımak Oteli Sivas’tadır ancak bir vahşetin adı olan Madımak Otel’i tüm Türkiye’nin bir onur meselesidir. Serbest piyasa ve özel sektör konusu olmanın çok ötesinde olan bu meselenin çözülmesinde asıl muhatap Hükümet’tir, Sivas Valisi değildir. Devlet ve Hükümet hatırladıklarında Aleviler bu vahşeti unutacaklardır!

Söz konusu insanlık ayıbının ve utancın sahibi Aleviler değil, Sivas Katliamı’nın gerçekleştiği yıldan bu yana iktidarda bulunmuş olan tüm Hükümetler ve Devlettir. Alevilerin sorunları konusunda diyalogdan bahseden; çeşitli girişimler ve açılımlar iddiasında bulunan AKP Hükümeti, derhal kalıcı çözümler üretmeli ve vahşete marka bedeli biçenlere karşı önlem almalıdır.

Tekin ÖZDİL
Genel Başkan

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ GENEL MERKEZİ – ANKARA
Sokullu Mehmet Paşa Cad. İğde Sk. No: 24 Dikmen ANKARA
Tel: (+90) 312 483 11 66 - 478 22 60  Fax:0312 479 04 69  www.alevider.com

KAYNAK : Alevihaber.com - 21.03.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.