AKD : "Tekke Köyü Maden Ocağı Değil, Abdal Musa Ocağıdır"

AKD : "Tekke Köyü Maden Ocağı Değil, Abdal Musa Ocağıdır"

AKD : "Tekke Köyü Maden Ocağı Değil, Abdal Musa Ocağıdır"ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ GENEL MERKEZİ BASIN AÇIKLAMASISERMAYENİN...

A+A-

AKD : "Tekke Köyü Maden Ocağı Değil, Abdal Musa Ocağıdır"AKD : "Tekke Köyü Maden Ocağı Değil, Abdal Musa Ocağıdır"

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ GENEL MERKEZİ BASIN AÇIKLAMASI

SERMAYENİN TAŞ OCAĞI, ABDAL MUSA OCAĞININ 700 YILLIK FELSEFİ VE KÜLTÜREL MİRASINDAN DAHA DEĞERLİ OLAMAZ.

Dünya Çevre Günü arifesinde, bir çevre felaketi yaşatılmaya çalışılıyor. Gözü ve vicdanı kör eden kar hırsı, tehlikeli ve hak tanımaz bir hırstır. Her şeye rağmen para kazanma hırsı şimdi bir Alevi köyünü ve bir Alevi ocağını hedef almıştır. Abdal Musa Ocağının ve Türbesinin bulunduğu, Elmalı’nın Tekke Köyünü, para hırsı için taş ocağına dönüştürmek istemektedir. Çevreyi, doğayı ve toprağı tahrip etmeyi planlamaktadır.

Avamalda şirketi, maden arama çalışmaları ve taş ocakları açma niyetiyle Abdal Musa Ocağını ve Türbesi ile birlikte bu bölgedeki doğayı ve çevreyi tahrip etmeyi hedeflemektedir. Alevi-Bektaşiler Tekke köyünün Abdal Musa Ocağı olduğunu bilir ve bu ocağa olan itikatlarını göstermek için her gün Abdal Musa Dergahını ziyaretine insanlar gelirler, ibadetlerini yaparlar.  Ayrıca her yıl geleneksel olarak Haziran ayında düzenlenen Abdal Musa Anma Etkinliklerinde, itikat sahibi onbinlerce insan Abdal Musa Ocağı  bağlılıklarını ifade etmek için burada buluşurlar.

TEKKE KÖYÜ MADEN OCAĞI DEĞİL, ABDAL MUSA OCAĞIDIR.

Hepsi Alevi-Bektaşi olan, Tekke köylülerinin devletten bekledikleri bellidir. Bir hak eşitliği. İki Alevilerin ibadet yerlerine saygı duyulması. Üç, 19 yüzyıldan beri süregelen Alevi-Bektaşi Dergahları üzerindeki işgallerin son bulup, bu dergahların asli sahibi olan Alevilere verilmesidir.  Bunu bir hak olarak kabul edersek, Alevilerin Taş ocağına değil, Abdal Musa Ocağına saygı gösterilmesi ve doğanın tahrip edilmesine son verilmesidir.

Tekke Köyü sakinleri  “Tekke Köyünde Doğanın bozulmasına izin vermeyiz. Köydeki 700 yıllık tarihimizi kaybetmemek için uğraşıyoruz. Bizim Köylü sizlere uşak olamaz. Elmalı ovamız çok değerli ovaya sahiptir. Türkiye’nin % 12 Elması burada yetişmektedir. Doğamızı katlettirmeyiz” görüşünde haklı olarak karar kılmıştır. Bu karar saygı duymak gerekir. Çünkü insan yaşamının sürdürülebilmesinin ön koşulu topraktır. Üretilme tek şey topraktır. Toprağı çölleştirmek, insanı çölleştirmektir.

Çevrenin ve doğanın tahribata uğranmadan 700 yıldır korunduğu Alevi köyünde, birileri para kazansın diye peşkeş çekme amaçlı yapılan ihalecilere, kültürel, inançsal mirasımızın mekanlarını ve doğamızı katletme imkanı vermeyeceğiz.

Abdal Musa Ocağına EVET, Taş Ocağına HAYIR

Alevi Kültür Dernekleri olarak, Avamalda Şirketini ve yetkili kamu kurumlarını uyarıyoruz.

* Abdal Musa Türbesine yıpratacak,

* Tekke Köyü sakinlerini mutsuz kılacak,

* Doğaya, çevreye ve köyün tarımına zarar verecek TAŞ OCAKLARI istemiyoruz.

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ GENEL MERKEZİ

Selahattin Özel,  Genel Başkan

KAYNAK : Alevihaber.com - 3 Haziran 2010

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.