Akın Birdal DTP'nin İstanbul adayı

Akın Birdal DTP'nin İstanbul adayı

Akın Birdal DTP'nin İstanbul adayıDTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için resmen adayı...

A+A-

Akın Birdal DTP'nin İstanbul adayıAkın Birdal DTP'nin İstanbul adayı

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için resmen adayı oldu.

İSTANBUL - Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 29 Mart yerel seçimlerinde “emekten, eşitlikten, özgürlükten, halkların kardeşliğinden ve demokrasiden yana güçler” olarak bir araya geldiklerini ifade etti.

Bu seçimlerin bir referandum niteliğini taşıdığını, demokratik, katılımcı, sosyal bir yönetimi egemen kılmayı hedeflediklerini belirten Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğanın tahribatını engelleyecek bir bilinç oluşturacak ve her aşamada gerekli önlemleri alacağız. Belde ve ilçelerde halk temsilcileri oluşturarak, bunların meslek odalarıyla ve halk örgütleriyle birlikte çalışmalarını mümkün kılacağız. Cemevleri ve diğer ibadet yerlerinin gereksinimleri doğrultusunda, Alevi yurttaşlarımızın kendi kurum ve örgütlerinden özgürce yararlanmalarını sağlayacağız. İstanbul’un her noktasını engelli yurttaşlarımızın erişimine ve ulaşımına uygun hale getireceğiz.”

“GÜL DEVRİ BAŞLIYOR”

“İstanbul’da lale devri bitti, gül devri başlıyor” diyen Türk, “Akın Birdal’ın adaylığı, halkların kardeşliğini ortaya koymak için. Bunu, Türk ve Kürt halkını, ezilenleri ve farklı kimlikleri, Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olabilecek halkları kucaklaştırabilecek bir projenin yaratılması konusunda ön adım olarak da değerlendirmek lazım” dedi.

SOL PARTİLERDEN DESTEK

Türk, Birdal’ı ayrıca aralarında Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi, Emekçi Hareket Partisi, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi’nin de bulunduğu bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının da desteklediğini kaydetti.

“BEKLE BİZİ İSTANBUL”

Türk, ayrıca partisinin seçim şarkısının “Bekle Bizi İstanbul” olduğunu bildirdi.

BİRDAL: İSTANBUL HOVARDACA YAĞMALANDI

DTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akın Birdal da İstanbul’un tarihiyle kültürüyle doğal zenginlikleriyle çoğulcu dokusuyla 10 bin yıllık tarihi olduğunu ve bu zenginliklerinin “hovardaca” yağmaladığını ileri sürdü.

İstanbullular için yeni projeleri olduğunu ifade eden Birdal, bu projenin öznesini emekçilerin oluşturduğunu söyledi.

Birdal, “2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’da ev sahipliği yapmak istiyoruz. İstanbul’dan bu oluru istiyoruz. Dillerimizle kültürlerimizle geleneklerimizle insanları karşılamak istiyoruz. İstanbul’u İstanbul yapan o tarihsel ve kültürel yaratıcılarını tarihin sayfalarından çıkaracağız. Onları bu kuşakla buluşturacağız ve yaşatacağız” diye konuştu.

Aday tanıtım toplantısına, ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Sosyalist Parti (SP) Genel Başkanı Sevim Belli, DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

NTV - AA - 13 Şubat 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.