AKP "Alevi Açılımı"nda Yan Çiziyor

AKP "Alevi Açılımı"nda Yan Çiziyor

AKP "Alevi Açılımı"nda Yan ÇiziyorDSP GENEL SEKRETERİ VE İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN YAĞIZ: AKP “ALEVİ AÇILIMI”NDA...

A+A-

AKP "Alevi Açılımı"nda Yan ÇiziyorAKP "Alevi Açılımı"nda Yan Çiziyor

DSP GENEL SEKRETERİ VE İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN YAĞIZ:

AKP “ALEVİ AÇILIMI”NDA YAN ÇİZİYOR

DSP Genel Sekreteri ve İstanbul milletvekili Süleyman Yağız, AKP'nin sözde Alevi Açılımını eleştirdi. Yağız açıklamasında şu görüşleri ifade edtti:

AKP, bizzat dile getirdiği “Alevi açılımı” konusunda, çeşitli bahaneler üreterek yan çiziyor. Zira bugüne dek “açılım”ın “a”sını bile açmadı, açamadı.

Oysa Alevi-Bektaşiler’in istisnasız tümünün mutabık olduğu bazı konular var ki, bunların hepsi onların ortak taleplerini içermektedir.

Örneğin, Sivas Katliamı’nın yaşandığı, canların diri diri yakıldığı Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesi isteği, hiçbir Alevi örgütünün, hiçbir Alevi’nin itiraz etmediği bir istektir. Örneğin, cemevlerinin ibadet yeri statüsüne alınması isteği hiçbir Alevi örgütünün, hiçbir Alevi’nin itiraz etmediği bir istektir.

Yine örneğin zorunlu din derslerinin Aleviler açısından kaldırılması veya seçmeli ders olarak okutulması, seçmeli okutulacaksa Alevi önderlerinin görüşlerinin de bu ders kapsamında değerlendirilmesi hiçbir Alevi örgütünün, hiçbir Alevi’nin reddetmediği bir istektir.

Bu talepler doğal olarak çoğaltılabilir; çoğaltılacaktır da… Ama ortada bu kadar mutabık olunan istekler varken, AKP ileri gelenlerinin, “Efendim Aleviler arasında birlik yok” demeleri ve bunu bahane ederek sorunları çözmek yerine çözüyor görüntüsü vermeye çalışmaları ciddiyetten ve samimiyetten uzaktır ve bir seçim oyalaması taktiğinden ibarettir.

Alevi-Bektaşi örgütleri arasında bazı görüş farklılıkları olabilir. Bu, kendi iç sorunlarıdır. Kaldı ki, bu farklılıkları da ayrı bir zenginlik olarak görmek gerekir. Sonra, sadece Aleviler arasında değil, diğer inanç grupları arasında da farklılıklar vardır.

Şunu da vurgulamak zorundayım: Çözümler konusunda, “Öyle değil de böyle yapalım” demek de kesinlikle doğru değildir. Zira çözümlerde aslolan Alevi-Bektaşi örgütlerinin, önderlerinin isteklerinin karşılanmasıdır. 

Bazı açıklama ve konuşmalarımda da belirttiğim gibi, Aleviler’e hiç kimse kendine göre gömlek biçmeye kalkmamalıdır. Söz konusu sorunları yaşayanlar Alevi-Bektaşiler olduğuna göre, çözümler de onların istekleri doğrultusunda olmalıdır. Olmak zorundadır.

KAYNAK : Alevihaber.com - 15.12.2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.